Hvor sendte du den mailforespørselen? Har tidligere prøvd å få info om Jack Hammer, men ikke så mye som et autosvar en gang..
Punk IPA v.2.2
English IPA (14 A)
Type: All Grain
Batch Size: 25,00 l
Boil Size: 32,58 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 28,08 l
Final Bottling Vol: 22,00 l
Fermentation: Punk IPA V 2.2
Date: 29 May 2014
Brewer:
Asst Brewer:
Equipment: The Pimping Station
Efficiency: 73,00 %
Est Mash Efficiency: 78,8 %
Taste Rating: 30,0
Taste Notes:
Ingredients
AmtNameType#%/IBU
5,75 kgPale Malt, Maris Otter (3,0 SRM)Grain1100,0 %
15,00 gChinook [13,00 %] - Boil 60,0 minHop219,3 IBUs
31,00 gAhtanum [6,00 %] - Boil 15,0 minHop39,1 IBUs
16,00 gNelson Sauvin [12,00 %] - Boil 15,0 minHop49,4 IBUs
0,33 tspIrish Moss (Boil 10,0 mins)Fining5-
16,00 gSimcoe [13,00 %] - Boil 10,0 minHop67,4 IBUs
16,00 gChinook [13,00 %] - Boil 0,0 minHop70,0 IBUs
16,00 gNelson Sauvin [12,00 %] - Boil 0,0 minHop80,0 IBUs
16,00 gSimcoe [13,00 %] - Boil 0,0 minHop90,0 IBUs
1,0 pkgDry English Ale (White Labs #WLP007) [35,49 ml]Yeast10-
28,00 gChinook [13,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop110,0 IBUs
28,00 gNelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop120,0 IBUs
28,00 gSimcoe [13,00 %] - Dry Hop 0,0 DaysHop130,0 IBUs
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,053 SG
Est Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,6 %
Bitterness: 45,2 IBUs
Est Color: 4,7 SRM
Mash Profile
NameDescriptionStep TemperatureStep Time
Mash InAdd 18,11 l of water at 65,6 C65,0 C90 min
Mash OutHeat to 77,0 C over 20 min77,0 C10 min
Har du tilfeldigvis lenke til denne diskusjonen? Virker interessant.Hva starter angår leste jeg et innlegg fra en hissig hjemmebrygger på et australsk forum for en tid siden. Tilsynelatende en nestor på nevnte forum. Hans poeng var at en starter per definisjon er aktiv. Dersom "starteren" faller til ro og således kan dekanteres, er den ikke lenger en starter, men slurry. Forsåvidt et spørsmål av akademisk interesse, men dersom man ønsker en rask start på gjæringen ønsker man altså å pitche en aktiv starter, og ikke slurry. Har gjæren bunnfelt, kan du dekantere og ha på ny vørter på bryggedagen. Da vil du pitche en starter slik du ønsker.
Mottatt! Takk for svar i alle tilfellerGosj. Dette er da lenge siden? Har ingen link nei, du kan jo prøve å Google "starter, vs lurry" el.lign, men spørs om du finner tråden. Husker heller ikke navnet på forumet..sorry
Har tenkt å prøve meg på en etterlikning av Punk IPA, og har kommet frem til denne oppskriften. Mulig jeg har bommet helt og at det er noen overkill her, men digger den gyldne fargen, lukten og ikke minst smaken. Ønsker å få frem den gooode humlesmaken av sitrus/grapefrukt og "fruitinesse". Har tatt utgangspunktet i oppskriftene i denne tråden.
Liter: 19
OG: 1053
FG: 1014-1010
ABV: 6%
MALT
4,6 kg Maris Otter Extra Pale Malt 5,9 EBC
HUMLE TOTALT
42 g Chinook 13%
55 g Ahtanum 6%
55 g Nelson Sauvin 12%
42 g Simcoe 13%
KOKETIDER (HUMLE)
18 g Chinook 60 min
30 g Ahtanum 15 min
12 g Nelson Sauvin 15 min
15 g Simcoe 10 min
12 g Chinook 0 min
18 g Nelson Sauvin 0 min
15 g Simcoe 0 min
12 g Chinook Tørrhumling fra dag 7
25 g Ahtanum Tørrhumling fra dag 7
25 g Nelson Sauvin Tørrhumling fra dag 7
12 g Simcoe Tørrhumling fra dag 7
MASHING
Mash in 65 °C i 60 min.
Mash out 76 °C (eventuelt)
Spargle 77 °C
GJÆR: WLP007 Dry English Ale Yeast
Karbonering: 7 g sukker per liter øl
Ønsker en god karbonering og vil derfor bruke 7g sukker per liter øl.
Hva med å bruke appelsinskall eller grapefrukt under kok?
Cascade hører kanskje ikke hjemme i denne oppskriften?
Takker for rask responsTror det er det nærmeste du kommer ja. Noen sier det er samme stamme som 007, så langt unna er det sikkert ikke?
Skal smake på mitt forsøk til helgen. Har en original til å sammenligne med, så blir veldig spennende!