Modning/lagring

Hei.
Er det noen som har en oversikt over modningstid/lagring på forskjellige øltyper?

Har ingen nøyaktig oversikt, men jo mørkere øl, og jo høyere alkohol, jo lenger kan de gjerne lagres.

IPA/APA osv. bør nytes så raskt som mulig før humlesmak og -aroma avtar.
 
Jeg har mest erfaring med IPA/DIPA et par uker til 3 -4 måneder, Imperial Stout 3 -4 måneder +++ 3 -4 år


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Espen Lothe sa under miniforedraget på Apollon sist uke at øl generelt sett er avhengig av en del restsødme for å lagre seg godt. Fortalte at Svartekunst fra 2012 lagret seg godt (kan bekrefte, himmelen den var god!), mens 2013(?) hadde gjæret lengre ned og hadde ikke lagret seg på langt nær like godt.
 
Det tror oppsummerer ganske godt min erfaring også


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tar opp denne tråden igjen.

Har nettopp tappet opp en brown porter, 5,3% (etter oppskriften i Brewing Classic Styles). Hvor lenge bør denne ideelt sett ligge før jeg drikker den? (Hvor lenge den kan ligge er mindre interessant:).)
 
Tilbake
Topp