Frode Foss
Norbrygg-medlem
Jeg lurer på en ting rundt karbonering på flaske. I Boken «Brygg ditt eget øl» av Greg Hughes (for øvrig en god bok) står det under alle oppskrifter «MODNINGSFORHOLD» f.eks. 4 uker ved 3 grader for en pilsner. På side 78 står det en utførende «Oppskriftsforklaring» der MODNINGSFORHOLD er definert som … lagring av ferdiggjæret øl, etter tapping på flaske eller fat.
Vil det si at en pils skal karboneres (på flaske) ved 3 grader? Jeg har alltid karbonert alle typer øl ved romtemperatur i ca. 2 uker, for deretter å lagret kjølig når jeg brygger lagerøl. Jeg har for øvrig også lagret mine pilsnerøl mye lengre enn 4 uker.
Er det noen som har en formening her?
Vil det si at en pils skal karboneres (på flaske) ved 3 grader? Jeg har alltid karbonert alle typer øl ved romtemperatur i ca. 2 uker, for deretter å lagret kjølig når jeg brygger lagerøl. Jeg har for øvrig også lagret mine pilsnerøl mye lengre enn 4 uker.
Er det noen som har en formening her?