Modus hoperandi

Noen som har prøvd seg på denne? Fant noen kloner på nett, og der står det "American two-row pale" som basemalt. Får jeg tak i slikt her til lands?
 
Det spiller ingen rolle om malten er amerikanske, britisk eller tysk, så lenge den har riktig kvalitet. Å drive med presisering av at malten må være prosesessert på et industrianlegg i USA, er en uskikk i en del amerikanske oppskrifter.

Pale malt du får kjøpt i en hver bryggebutikk er malt fra toradsbygg, så det er bare å handle.
 
Har prøvd å sette opp noe som kan ligne på en Modus Hoperandi. Ser det greitt ut?

En slags Modus Hoperandi
American IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):          20.8
Total Grain (kg):        6.244
Total Hops (g):          375.00
Original Gravity (OG):    1.066  (°P): 16.1
Final Gravity (FG):      1.017  (°P): 4.3
Alcohol by Volume (ABV):  6.48 %
Colour (SRM):            15.9  (EBC): 31.3
Bitterness (IBU):        113.8  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
5.452 kg Maris Otter Malt (87.32%)
0.451 kg Crystal 120 (7.22%)
0.341 kg Wheat Malt, Dark (5.46%)

Hop Bill
----------------
50.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.4 g/L)
35.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
21.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (1 g/L)
35.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
35.0 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
56.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (2.7 g/L)
29.0 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
85.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (4.1 g/L)
29.0 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.4 g/L)

Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 17°C with Wyeast 1056 - American Ale
 
Legger ved en link til en jeg har brygget selv så kan du sammenligne. Det er oppskriften fra CYB mener jeg å huske. (Et par små justeringer har jeg gjort, men stort sett lik) Ble godt øl det!
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/112220/batch-25-vestfjella-modus-ipa
 
Her er linken til Can You Brew It-episoden på The Brewing Network: http://thebrewingnetwork.com/shows/902
 
Då har eg fyrt i gong podcast. Herlig.

Eg har kun smakt denne frå fat på Henriks, og det blei umiddelbart ein favoritt. Fyldig og god! Er det crystalmalt kombinert med ein relativt høg mesketemperatur som resulterer i såpass fyldig øl?
 
Fargen har jo mer med maltinga å gjøre enn kultivaren. Er det da noen forskjell på en ekstra lys palemalt og en pilsmalt?
 
Usikker selv. Skal ettersigende gi forskjellig maltpreg. Iallfall slik jeg har forstått det fra det Jamil har sagt på TBN samt smash test utført av BB. Men igjen - hvor markant forskjellen blir i et øl som Hopus er jeg usikker på.

Jeg hadde bare kjørt den Pale malten jeg hadde. Hadde jeg hatt MO og en annen europeisk Pale malt hadde jeg nok valgt sistnevnte (kanskje mest av psykiske grunner, har nok ikke allverden å si)
 
Kultivaren betyr lite, men EBC-verdien vil ha noe å si. Amerikansk two-row pale malt ligger vel typisk et sted mellom europeisk pale og standard pilsnermalt. Personlig hadde jeg knskje kjørt halvt om halvt, om ikke av annen grunn så for moro skyld.
 
Den blei vel kanskje ikkje heilt lik, men den blei sinnsjukt god. :)

Har brygga den to gonger, og den skal heilt klart bryggast igjen.
 
Her er oppskriften jeg har brukt:

En slags Modus Hoperandi
American IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):          20.8
Total Grain (kg):        6.244
Total Hops (g):          375.00
Original Gravity (OG):    1.066  (°P): 16.1
Final Gravity (FG):      1.017  (°P): 4.3
Alcohol by Volume (ABV):  6.48 %
Colour (SRM):            15.9  (EBC): 31.3
Bitterness (IBU):        113.8  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
5.452 kg Maris Otter Malt (87.32%)
0.451 kg Crystal 120 (7.22%)
0.341 kg Wheat Malt, Dark (5.46%)

Hop Bill
----------------
50.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.4 g/L)
35.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
21.0 g Centennial Pellet (9.7% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (1 g/L)
35.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
35.0 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
56.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (2.7 g/L)
29.0 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
85.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (4.1 g/L)
29.0 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.4 g/L)

Misc Bill
----------------

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 17°C with Safale US-05

-----------------

Hadde også oppi 500gram havregryn for litt ekstra fylde på batch nr 2.
 
Kjørte dette i beersmith, og den mente på at man burde ha to pakker med tørrgjær til denne. Hvor mye brukte du.
Lurte litt på denne tørrhumlingen. Tar jeg i humle rett etter stormgjæringen er over, og lar det ligge i til den er klar (10-12 dager) ?
 
Tilbake
Topp