Jeg smakte en pils med Mosaic humle og ble så inspirert til å forsøke på en IPA med den humlen. I juli 2013 utgaven av BYO så stod det en oppskrift på en single-Hop mosaic IPA som jeg synes ser spennende ut. Er det noen som har prøvd denne oppskriften eller har kommentarer????
Mosaic IPA
OG 1.068, FG 1.017, IBU 65, mesketemp 68 grader
(5.2 kg) 2-row male malt, (0.45 kg) crystal malt 40 °L 12.0 AAU
MosaicTM hops (28 g of 12% alpha acids)(75 mins.)9.0 AAU
MosaicTM hops (21 g of 12% alpha acid)(30 mins.)12.0 AAU
MosaicTM hops (28 g of 12% alpha acids)(0 mins.)24.0 AAU
MosaicTM hops (fermenter)(56 g of 12% alpha acids)(0 mins.)
1 tsp. Irish moss
White Labs WLP001 California Ale,
Wyeast 1056 American Ale or
Fermentis Safale US-05 yeast Priming sugar (if bottling)
Mosaic IPA
OG 1.068, FG 1.017, IBU 65, mesketemp 68 grader
(5.2 kg) 2-row male malt, (0.45 kg) crystal malt 40 °L 12.0 AAU
MosaicTM hops (28 g of 12% alpha acids)(75 mins.)9.0 AAU
MosaicTM hops (21 g of 12% alpha acid)(30 mins.)12.0 AAU
MosaicTM hops (28 g of 12% alpha acids)(0 mins.)24.0 AAU
MosaicTM hops (fermenter)(56 g of 12% alpha acids)(0 mins.)
1 tsp. Irish moss
White Labs WLP001 California Ale,
Wyeast 1056 American Ale or
Fermentis Safale US-05 yeast Priming sugar (if bottling)