Hei.
Brygget en kölsch for en stund siden, og gjæret denne i en fryseboks styrt av en STC-1000. Et par dager etter jeg skrudde opp tempen litt (17-18 grader) så jeg at det begynte å bli antydninger til mugg enkelte steder i fryseboksen. Tok ingen sjanser og flyttet gjæringsbøtta ut av fryseren. Nå, etter ferdig karbonering, synes jeg å ane en svak gressaktig muggsmak av kölschen!!
Har brygget tre kölscher i år på samme oppskrift, og de to første ble kjempegode, men altså ikke denne tredje.
Gjæra har blitt vasket tre ganger,Wyeast 2565. Er meget nøye med renholdet.
Fryseren skal kastes, var et lite hull i bunnen, og også vann under bunnen..
Alufolie over hullet i lokket..
Er det mulig at det er mugg i ølet mitt? Noen som har opplevd liknende?
Brygget en kölsch for en stund siden, og gjæret denne i en fryseboks styrt av en STC-1000. Et par dager etter jeg skrudde opp tempen litt (17-18 grader) så jeg at det begynte å bli antydninger til mugg enkelte steder i fryseboksen. Tok ingen sjanser og flyttet gjæringsbøtta ut av fryseren. Nå, etter ferdig karbonering, synes jeg å ane en svak gressaktig muggsmak av kölschen!!
Har brygget tre kölscher i år på samme oppskrift, og de to første ble kjempegode, men altså ikke denne tredje.
Gjæra har blitt vasket tre ganger,Wyeast 2565. Er meget nøye med renholdet.
Fryseren skal kastes, var et lite hull i bunnen, og også vann under bunnen..
Alufolie over hullet i lokket..
Er det mulig at det er mugg i ølet mitt? Noen som har opplevd liknende?