Hei
Jeg brygger nå på en sekk mariss otter som jeg har problemer med. Jeg har lest om andre som også har problemer med denne malten. Problemet er at den ikke blir klar. Det ser ut som om det er cold breaken som ikke vil sette seg. Vørteren er klar og fin under kok så det er neppe ukonvertert stivelse. Jeg kjøler ned til under 30 på under ti minutter så det er ikke treg kjøling. Jeg har overhodet ikke dette problemet med andre basemalter eller crisp sin mariss otter. Bruker protafloc og clarity ferm men det ser ikke bra ut. Dette ser ut til å fortsette gjennom hele sekken. Har andre dette problemet? Og har andre funnet noen løsning på dette?
mvh
Bårdd
Jeg brygger nå på en sekk mariss otter som jeg har problemer med. Jeg har lest om andre som også har problemer med denne malten. Problemet er at den ikke blir klar. Det ser ut som om det er cold breaken som ikke vil sette seg. Vørteren er klar og fin under kok så det er neppe ukonvertert stivelse. Jeg kjøler ned til under 30 på under ti minutter så det er ikke treg kjøling. Jeg har overhodet ikke dette problemet med andre basemalter eller crisp sin mariss otter. Bruker protafloc og clarity ferm men det ser ikke bra ut. Dette ser ut til å fortsette gjennom hele sekken. Har andre dette problemet? Og har andre funnet noen løsning på dette?
mvh
Bårdd