Muscavadosukker i øl

Hei

Tenkte å bruke Muskavadosukker i Juleølet vi skal brygge neste gang. Noen som vet når dette skal tilsettes. I meskingen eller under koking..?
 
Jeg tilsatte muscovado da det var noen minutter igjen av koketiden på en Imp Stout. Funka fint det.
 
Sukker tilsettes i kok eller i gjæringskar.

Det er ikke så nøye når du tilsetter det i koken, men det bør få koke i noen minutter for å steriliseres. 15 min er mer enn nok. Hvis du tilsetter det tidligere, vil det teoretisk påvirke humleutbyttet, men helt minimalt.

Hvis du brygger øl med høy OG, kan det bære smart å tilsette enkle sukkertyper i gjæringskaret, i det aktiviteten er på vei ned. Sukkeret bør kokes kjapt i litt vann og kjøles ned før det tilsettes.
 
OyvindEG skrev:
Hvis du brygger øl med høy OG, kan det bære smart å tilsette enkle sukkertyper i gjæringskaret, i det aktiviteten er på vei ned. Sukkeret bør kokes kjapt i litt vann og kjøles ned før det tilsettes.

Er dette for å få bedre utgjæring?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
 
Tilbake
Topp