Mye trub

Tor.

Norbrygg-medlem
Har et HERMS-oppsett med Labb meskedunk (isolert) med Katla silbunn og 6mm coil i vannkoker. (Skal gå opp til 8mm for å få bedre gjennomstrømning og bedre temperaturstyring). Koker i Labbdunk i 90 min med 2x 3kw i mesken. Bruker irish moss. Kjøler til 20°C på 20-25 min med kobberrørskjøler. Lar stå helt rolig i nesten ett døgn og tapper til gjæringskar med hevert.

Problemet er at det blir veldig mye trub. Sist vi brygget var det nesten 20% av innholdet i dunken. (Har prøvd å sile, men silen tettes med en gang).

Hva kan dette komme av?
 
Hvis det er IPA eller en annen øl med mye humle, vil dette alltid bli et "problem". Prøv å kjøre whirpool med pumpe eller røre kraftig slik at trub samler seg i midten. Ellers pleier jeg å lukke øynene når truben velter ned i gjæringskaret og lar det stå til. Legger seg på bunnen anyway  :yes:
 
Tilbake
Topp