Mynte

Som en som er veldig glad i after eight, kan jeg tenke meg en stor chocolate(coffee) stout med hint av mynte. Men dette er bare i teorien. ingen garanti for at det fungerer bra i praksis
 
Chocolate stout med mynte høres jo ut som en god ide. Men jeg tror det er viktig å ikke bruke for mye. Hvor mye (fersk) tror dere er fint å ha i pr. Liter?
 
Jeg har et par liter stout stående som vi tørrhumlet med en blanding av tørr og fersk mynte. "After eight" er det vi siktet etter og vi traff egentlig nokså greit, tror jeg. Det kommer en svak bølge av mynte etter at sjokoladen og kaffen forsvinner. Den er litt separert fra resten av smaksbildet, litt som om du popper en mynte-tyggis etter en slurk øl.
Husker ikke doseringen vi brukte.
 
Her er en idé: 100 % Maris Otter, SG 1.050, WLP001, 20 IBU Willamette, 50 g revet ingefær, skallet av 1 sitron, og 20 mynteblader siste 5 min av kok. Synd det ikke er sommer lenger ...
 
Tilbake
Topp