Jeg har anskaffet en braumeister 50l og fått opplæring av en kamerat som har likedan apparat.
Kameraten min sier at jeg skal tappe på FG mellom 10 og 12 (eller SG som det da blir når jeg bestemmer via måling når jeg skal flaske). Læremesteren min kan fortelle meg at hvis jeg tapper på FG under 10 blir ølet flatt, og hvis jeg taper på FG over 12 blir det for mye futt. Men når jeg leser ulike innlegg skal man vente til FG har "stabilisert" seg på sitt laveste nivå. eks. FG er 8 og ikke blir laver enn 8 over 2-3 dag, da er det denne målingen ølet skal tappes fordi gjæringen da er stoppet opp.
Slik jeg har gjort det nå så har jeg tappet på FG(SG) på mellom 10 og 12. Jeg har all grunn til å tro at FG hadde blitt lavere hvis jeg hadde ventet flere dager. Er det uansett riktig av meg å tappe på flaske når FG(SG) NÅR 10-12?
Ett tilleggspørsmål: Når jeg karboniserer bruker jeg vektskje og vanlig strøsukker og heller i fylte flasker? Er dette risiko når det gjelder infeksjon? Leser også på forumet at sukkeret kokes til lake istede for å bruke strøsukker nettopp for å drepe bakterier som kan være i ubehandlet strøsukker.
Kameraten min sier at jeg skal tappe på FG mellom 10 og 12 (eller SG som det da blir når jeg bestemmer via måling når jeg skal flaske). Læremesteren min kan fortelle meg at hvis jeg tapper på FG under 10 blir ølet flatt, og hvis jeg taper på FG over 12 blir det for mye futt. Men når jeg leser ulike innlegg skal man vente til FG har "stabilisert" seg på sitt laveste nivå. eks. FG er 8 og ikke blir laver enn 8 over 2-3 dag, da er det denne målingen ølet skal tappes fordi gjæringen da er stoppet opp.
Slik jeg har gjort det nå så har jeg tappet på FG(SG) på mellom 10 og 12. Jeg har all grunn til å tro at FG hadde blitt lavere hvis jeg hadde ventet flere dager. Er det uansett riktig av meg å tappe på flaske når FG(SG) NÅR 10-12?
Ett tilleggspørsmål: Når jeg karboniserer bruker jeg vektskje og vanlig strøsukker og heller i fylte flasker? Er dette risiko når det gjelder infeksjon? Leser også på forumet at sukkeret kokes til lake istede for å bruke strøsukker nettopp for å drepe bakterier som kan være i ubehandlet strøsukker.
Sist redigert: