Nedskalering av industrioppskrift: Humlejustering

AndyHagen

Norbrygg-medlem
Hei,
Jeg har fått en oppskrift fra et bryggeri (har ikke avklart deling, og venter derfor med dette), og jeg har nå nedskalert oppskriften.
Jeg ser at jeg teoretisk bommer ganske godt på IBU, og trenger derfor litt hjelp.
Humletilsettingene er slik på 27L:

45,00 g Perle [4,50 %] - Boil 60,0 min 12,9 IBUs
45,00 g Perle [4,50 %] - Boil 20,0 min 7,8 IBUs
20,00 g Simcoe [12,90 %] - Boil 10,0 min 6,0 IBUs

Alfasyreinnholdet matcher oppskriften, men jeg oppnår bare 29 IBU (Tinseth) mot forventet 56 IBU i originalen.

Er det riktig av meg å tenke at humlen blir med såpass lenge i whirlpool/kjøl i industribrygget at jeg kan tilsette andre og tredje tilsetting 10 min tidligere (hhv 30 og 20min)?

I så fall kan jeg gjøre dette, men likevel kommer jeg teoretisk for lavt. Selv ved tilsetting av alt på 60min, ender jeg bare på 44 IBU mot 56 IBU i originalbrygg

45,00 g Perle [4,50 %] - Boil 60,0 min 12,8 IBUs
45,00 g Perle [4,50 %] - Boil 60,0 min 12,8 IBUs
20,00 g Simcoe [12,90 %] - Boil 60,0 min 16,3 IBUs

Hvorfor ender jeg opp slik? Er det en fare for at det brukes IBU (Rager) hos bryggeriet (ja, jeg kan spørre)?

Er det noe jeg glemmer å ta hensyn til?

Mvh
Anders
 
Tilbake
Topp