Er helt fersk på alt som har med brygging å gjøre, men kom over denne oppskriften på brenneslebrygg som jeg kan tenke meg å prøve.
Har kjøpt en Windsor ølgjær og en Nottingham ølgjær, i tillegg til en gjærlås jeg tenkte jeg skulle montere på en sånn fin ti-liters clas ohlson bøtte med lokk.
Det jeg er noe usikker på, er når jeg skal flaske brygget. I oppskriften så blir det flasket mens det ennå gjærer, men jeg har sett rapporter på at dette kan eksplodere.
Burde det være mulig å tilsette litt sukker i hver flaske før jeg korker igjen, og så vil det ettergjære nok til å få en frisk fizz på det hele? Det vil vel også bety at jeg må vente til brygget er ferdig-gjæret før jeg flasker det, hvordan tolker jeg tidsintervallene på gjærlåsen til at det er ferdig?
Vegard
Har kjøpt en Windsor ølgjær og en Nottingham ølgjær, i tillegg til en gjærlås jeg tenkte jeg skulle montere på en sånn fin ti-liters clas ohlson bøtte med lokk.
Det jeg er noe usikker på, er når jeg skal flaske brygget. I oppskriften så blir det flasket mens det ennå gjærer, men jeg har sett rapporter på at dette kan eksplodere.
Burde det være mulig å tilsette litt sukker i hver flaske før jeg korker igjen, og så vil det ettergjære nok til å få en frisk fizz på det hele? Det vil vel også bety at jeg må vente til brygget er ferdig-gjæret før jeg flasker det, hvordan tolker jeg tidsintervallene på gjærlåsen til at det er ferdig?
Vegard