1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 06 SS1 - Tykjen - Espen Lothe (Florø)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 17 Apr 2009.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Generell informasjon
    Navn på brygget: Tykjen
    Øltype: A. Barleywine
    Antall poeng i konkurransen: 46 av 50
    OG: 1.104
    FG: 1.030
    Farve (beregnet): ? EBC
    Beregnet bitter: 92 IBU
    Vørtermengde: 24 l
    Sluttvolum:  24 l

    Malt & sukker
    18500 gram  92,5 %  pale ale malt
    1500 gram    7,5 %  krystallmalt

    Vann
    ? liter til innmesking
    ? liter til skylling

    Meskeskjema
    90 min    66 ºC

    Humle
    94 gram  Nordbrauer  10,0 % alfa  pellets  koketid 90 min
    40 gram  EKG              4,9 % alfa  pellets  koketid 15 min
    40 gram  EKG              4,9 % alfa  pellets  koketid  2 min + 10 min trekk

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren:  Wyeast 1028 London Ale Slurry 0,7 liter

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring      25 dager ved 20 ºC
    Modning/sekundærgjæring  25 dager ved 20 ºC
    Lagring                                3 år      ved variabel temp

    Øvrig informasjon
    Filtrert: nei
    CO2: naturlig
    Bryggedato: 08.02.2003
    Tappedato:  27.03.2003
     
  2. Tarjei77

    Tarjei77
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Os, Hordaland
    Er det her laga barleywine av det fyrste uttrekket og noko anna av resten? Elles ser jo maltmengda voldsom ut.
     
  3. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja. Han laget en bitter av "glattvannet".

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  4. Tarjei77

    Tarjei77
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Os, Hordaland
    Ser og høyrest godt ut begge delar. Om du til dømes batch spargar 8 kg malt med 20 liter vatn, er det nokon måte å forutsjå kor høg og du kan rekne med å få i dei ca tolv fyrste litrane du tek ut?
     

Del denne siden