[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Stare Plzeň
Øltype: C: Tsjekkisk pilsner
Antall poeng i konkurransen: 38,67 av 50
OG: 1,051
FG: 1,009
Farve (beregnet): 12 EBC
Beregnet bitter: 40 IBU
Vørtermengde: 115 l
Sluttvolum: 90 l
Malt & sukker
18000 gram Pilsner, Ottadalen 4 EBC
10000 gram Pilsner, Muntons 4 EBC
3000 gram Lys carapils 24 EBC
Vann
60 l til innmesking
60 l til skylling
Meskeskjema
20 min 42 °C
25 min 53 °C
60 min 67 °C
Kommentar til mesking: Brygget i 2 identiske satser. Gjæret i felles kar.
Humle
260 gram Styrian goldings Pellet 6,2 %-alfa 60 min
160 gram Hallertau Pellet 3,3 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Fermentis Saflager S-189 Tørrgjær 100 g
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 5 dager ved 12 °C
Modning/sekundærgjæring 9 dager ved 12 °C
Lagring 60 dager ved 6 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 20.02.2008
Tappedato: 4.03.2008
Kommentar: Wyeast Danish lager 2 poser fikk ikke igang gjæring innen 2 døgn. Satte derfor til tørrgjær fra Fermentis.
Mesket og kokt i to identiske omganger 19. og 20. januar. Felles gjærkar. [/tt]
Navn på brygget: Stare Plzeň
Øltype: C: Tsjekkisk pilsner
Antall poeng i konkurransen: 38,67 av 50
OG: 1,051
FG: 1,009
Farve (beregnet): 12 EBC
Beregnet bitter: 40 IBU
Vørtermengde: 115 l
Sluttvolum: 90 l
Malt & sukker
18000 gram Pilsner, Ottadalen 4 EBC
10000 gram Pilsner, Muntons 4 EBC
3000 gram Lys carapils 24 EBC
Vann
60 l til innmesking
60 l til skylling
Meskeskjema
20 min 42 °C
25 min 53 °C
60 min 67 °C
Kommentar til mesking: Brygget i 2 identiske satser. Gjæret i felles kar.
Humle
260 gram Styrian goldings Pellet 6,2 %-alfa 60 min
160 gram Hallertau Pellet 3,3 %-alfa 15 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: øvrig Fermentis Saflager S-189 Tørrgjær 100 g
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 5 dager ved 12 °C
Modning/sekundærgjæring 9 dager ved 12 °C
Lagring 60 dager ved 6 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 20.02.2008
Tappedato: 4.03.2008
Kommentar: Wyeast Danish lager 2 poser fikk ikke igang gjæring innen 2 døgn. Satte derfor til tørrgjær fra Fermentis.
Mesket og kokt i to identiske omganger 19. og 20. januar. Felles gjærkar. [/tt]