NM 2024 - den store diskusjonstråden

Finaleresultatene er nå publisert. Gratulerer til alle norgesmestere!

 
Finaleresultatene er nå publisert. Gratulerer til alle norgesmestere!

Altså @Finn Berger det må da vere tidenes uttelling i lys lager? Gratulerer til alle, men en ekstra stor "bøyer meg i seidelen" for deg!
 
Hadde det blitt de riktige 3 hvis du bare skulle sende inn 3 av dem?
Veldig lite sannsynlig. For meg smaker pilsnerne mine nokså likt - så lenge jeg ikke har gjort noe direkte merkelig med oppskrift eller prosess . Jeg sitter jo og finsmaker så godt jeg kan, og prøver å vurdere hvilke som er best - og ikke minst best egna i de forskjellige underklassene. Og likevel ender jeg opp med å være veldig usikker. Og resultatet er mange bidrag.

Det er jo en grunn til at jeg starta denne tråden, der jeg lurer på om det ikke kunne vært mulig å lage én felles definisjon for alle pilstypene. Det hadde gjort livet enklere for meg:). Men kompetente dommere har gitt meg lite støtte på denne ideen - og jeg skal ikke si at de ikke har oppgitt gode grunner for det:).

Problemet består vel rett og slett i at jeg er en dårlig smaker :p
 
Tallgrunnlaget spriker i alle retninger vedr. om det hjelper å sende mange øl til NM.
Noen av dem som har sendt inn mange, har ikke hevdet seg, mens Norgesmester: Jørn Hagen sendte inn kun ett (1) bidrag, en California common/Steam beer i klassen Lys Ale. :cool:

Antall øl er noe som jeg også tidligere har varslet at vi må diskutere bredt, hvor både bryggere, dommere og arrangører må lyttes til.
 
Gratulerer Finn og alle vinnere!
Du skjøt kanskje med hagle, men du har utvilsomt mestret norsk pils nå :)
Var det noen gjennganger i de som gjorde det bra?
Den hemmelige magiske ingrediensen - eller trikset, mener du;)?

Nei. Prosessen min er veldig standardisert, og ølene blir nokså like, som sagt over. Oppskrifta på så å si alt jeg brygger, ligger jo i brygge-i-idag-tåden her på forumet, og hvis noen skulle ha fulgt med på pilsoppskriftene mine, vil de ha sett at det ikke er store sprellene jeg gjør, hverken med ingredienser eller prosess.
 
Sist redigert:
Den hemmelige magiske ingrediensen - eller trikset, mener du;)?

Nei. Prosessen min er veldig standardisert, og ølene blir nokså like, som sagt over. Oppskrifta på så å si alt jeg brygger, ligger jo i brygge-i-idag-tåden her på forumet, og hvis noen skulle ha fulgt med på pilsoppskriftene mine, vil de ha sett at det ikke er store sprellene jeg gjør, hverken med ingredienser eller prosess.
Nå veit vi jo at det ikke er mulig å sammenligne poeng mellom flighter, men kan du si noe om vurderingene på de ulike ølene? Er dommerne enige i at de er ganske like?
 
Den hemmelige magiske ingrediensen - eller trikset, mener du;)?

Nei. Prosessen min er veldig standardisert, og ølene blir nokså like, som sagt over. Oppskrifta på så å si alt jeg brygger, ligger jo i brygge-i-idag-tåden her på forumet, og hvis noen skulle ha fulgt med på pilsoppskriftene mine, vil de ha sett at det ikke er store sprellene jeg gjør, hverken med ingredienser eller prosess.
Hvor i hulaste får man L25 Hygge i fra ?
 
Heisann.
Gratulere til finalistene og vinner deltakerene, og lykke til i neste runde.

Etter litt leting fant jeg min analyse av ølet jeg sendte inn som bidrag (litt ny her, så måtte lete litt), var artig lesing of takk for god dømming. Var kjekt å se tilbakemeldinger for hva jeg kan gjer annerledes og at jeg skulle stilt ølet i en annen klasse. Analysene var kjekk å lese over, takk for god konkuranse.

Tilbakemeldingene var det viktigste for meg i deltakelsen så langt om jeg skal bli en bedre brygger.
 
Tilbake
Topp