NM 2025, den store diskusjonstråden

Ventetiden er over - nå er alle finaleresultatene publisert.

Gratulerer til våre ni ferske norgesmestere, takk til alle som har deltatt og til våre dommere og organisatorer!

 
Gratulerer alle vinnere! Og takk til alle som har vært med å arrangere og bedømme. Ett spørsmål til dommere/bedømming: har fått tilbakemelding på syrlighet i aroma/boquet. (Uten at det nødvendigvis er galt, eller at ølet er syrlig). Hvordan kan man lukte syrlighet? Som vinkelner er jeg veldig interessert i å finne det ut...?
 
Gratulerer alle vinnere! Og takk til alle som har vært med å arrangere og bedømme. Ett spørsmål til dommere/bedømming: har fått tilbakemelding på syrlighet i aroma/boquet. (Uten at det nødvendigvis er galt, eller at ølet er syrlig). Hvordan kan man lukte syrlighet? Som vinkelner er jeg veldig interessert i å finne det ut...?
Jeg tror det er mulig å "lukte syrlighet", selv om det egentlig er en smak. Noen (flyktige) syrer, som f.eks. eddiksyre eller sitronsyre, har en tydelig lukt som vi kobler med sure smaker. Så selv om ølet ikke er surt i smaken, kan det lukte litt friskt, stikkende eller "syrlig", og da kan det vel være lett å tolke det som syrlighet i aroma?
 
Gratulerer alle vinnere! Og takk til alle som har vært med å arrangere og bedømme. Ett spørsmål til dommere/bedømming: har fått tilbakemelding på syrlighet i aroma/boquet. (Uten at det nødvendigvis er galt, eller at ølet er syrlig). Hvordan kan man lukte syrlighet? Som vinkelner er jeg veldig interessert i å finne det ut...?
Jeg sitter å funderer på om det er noe jeg kunne skrevet eller ikke. Uansett, i en norbrygg-konkurranse har man personer som er glade i øl som dømmer. Men om de skriver syrlig/lime/sitron er kanskje ikke det viktigste? Jeg tenker at det viktigste er at de finner det mest typeriktige og beste ølet i flighten.
 

Similar threads

J
Svar
0
Sett
222
Jørgen Olsen
J
J
Svar
0
Sett
279
Jørgen Olsen
J
J
Svar
0
Sett
242
Jørgen Olsen
J
J
Svar
0
Sett
219
Jørgen Olsen
J
Tilbake
Topp