NM 2025, den store diskusjonstråden

Hvorfor mase og pese dommerstanden slik det gjøres på denne tråden? For hver gang de må bruke tid på å svare så tar det lenger tid å få dømt ferdig? La de nå jobbe i fred og vis dem den anerkjennelse de fortjener. De gjør dette gratis på si fritid for alle oss som er spente bryggere. Takker med denne alle dommere for den jobben dere gjør. Uten dere blir det ingen NM. Takk.
 
Hvorfor mase og pese dommerstanden slik det gjøres på denne tråden? For hver gang de må bruke tid på å svare så tar det lenger tid å få dømt ferdig? La de nå jobbe i fred og vis dem den anerkjennelse de fortjener. De gjør dette gratis på si fritid for alle oss som er spente bryggere. Takker med denne alle dommere for den jobben dere gjør. Uten dere blir det ingen NM. Takk.
«La dommerne komme til seg selv» tror jeg Jesus i sin tid sa.

Mens vi venter får vi nyte så godt vi kan. Jeg nyter nå et romslig glass, med en miks av hjemmelaget pils (på 5.2 AVB) og en dobbel IPA (8.5 ABV). En av gledene ved å være hjemmebrygger; drit i konvensjonene.

Good paask!

PS! Ingen skiferie i år på meg.A073C831-2DF7-47BF-9CCF-9EF1C0AF55BF.jpeg
 
Blir godt å fortsette og brygge øl til Rogaland Ølfestival (publikums konkurranse), der man slipper å tenke så mye på Norbryggs ølstiler, men heller ta sikte på en stil for deretter å lage noe som smaker bra! Uten å være 100% teknisk lik en stil.
Tekniske konkurranser som NM gjør meg til en bedre brygger (tror jeg..), men det å servere øl til publikum tenner det kreative i meg. Begge typer konkurranser gjør oss til bedre bryggere tror jeg, og som er med på å fortsette jakten på det perfekte øl..!:)
 
Blir godt å fortsette og brygge øl til Rogaland Ølfestival (publikums konkurranse), der man slipper å tenke så mye på Norbryggs ølstiler, men heller ta sikte på en stil for deretter å lage noe som smaker bra! Uten å være 100% teknisk lik en stil.
Tekniske konkurranser som NM gjør meg til en bedre brygger (tror jeg..), men det å servere øl til publikum tenner det kreative i meg. Begge typer konkurranser gjør oss til bedre bryggere tror jeg, og som er med på å fortsette jakten på det perfekte øl..!:)
Jeg trur ikke vi kan løsrive oss fra idealer om godt øl som henger sammen med en forestilling om en øltype. Det du ser for deg i hodet når du komponerer er øl, forholder seg til øl du har smakt, og de hører til en eller annen "type". Men så kan det likevel havne litt på sida, og ikke passe helt inn i noen definisjon.

Jeg har en mørk lager som ikke passer helt inn noe sted, og som det neppe er noen vits i å sende inn til en konkurranse. Men det er et av mine favorittøl, og det hadde vært artig å teste et i en PF-konkurranse. Men jeg veit veldig godt hvordan det henger sammen med type-erfaringer.
 
Hvorfor mase og pese dommerstanden slik det gjøres på denne tråden? For hver gang de må bruke tid på å svare så tar det lenger tid å få dømt ferdig? La de nå jobbe i fred og vis dem den anerkjennelse de fortjener. De gjør dette gratis på si fritid for alle oss som er spente bryggere. Takker med denne alle dommere for den jobben dere gjør. Uten dere blir det ingen NM. Takk.
Det kalles kun engasjement. Ikke alt behøver tolkes som kritikk.
 
Jeg trur ikke vi kan løsrive oss fra idealer om godt øl som henger sammen med en forestilling om en øltype. Det du ser for deg i hodet når du komponerer er øl, forholder seg til øl du har smakt, og de hører til en eller annen "type". Men så kan det likevel havne litt på sida, og ikke passe helt inn i noen definisjon.

Jeg har en mørk lager som ikke passer helt inn noe sted, og som det neppe er noen vits i å sende inn til en konkurranse. Men det er et av mine favorittøl, og det hadde vært artig å teste et i en PF-konkurranse. Men jeg veit veldig godt hvordan det henger sammen med type-erfaringer.
Da er det bare å melde seg på en PF konkurranse så fort som mulig:)
Vil jo si at det betyr noe hva «folk flest» syns om ølet også.

Man har jo selvfølgelig en ølstil som basis, men å eksperimentere med bær, frukt, nibs mm. er jo også morsomt.
Renhetsloven er kjedelige greier (hvertfall for meg)
 
Jeg har en mørk lager som ikke passer helt inn noe sted, og som det neppe er noen vits i å sende inn til en konkurranse. Men det er et av mine favorittøl, og det hadde vært artig å teste et i en PF-konkurranse. Men jeg veit veldig godt hvordan det henger sammen med type-erfaringer.
Av nysgjerrighet, hva vil du si den er nærmest? Jeg liker mørk lager, men vet ikke om jeg kan si at verken schwarzbier eller dunkel nødvendigvis treffer 100 %. Kunne vært artig å høre hvilken mellomting du har siktet mot.
 
Av nysgjerrighet, hva vil du si den er nærmest? Jeg liker mørk lager, men vet ikke om jeg kan si at verken schwarzbier eller dunkel nødvendigvis treffer 100 %. Kunne vært artig å høre hvilken mellomting du har siktet mot.
Den ligger mellom schwarzbier og mørk tsjekker. For tørr til å være tsjekker, for fyldig til å være schwarzbier. Prøver å få til noe som ligner på Märkischer Landmann fra Berliner Kindl. Dunkles er den ikke i nærheten av.

Malt til 30 liter før tapping
2,20 kg Barke pilsnermalt
1,70 kg Lyst münchnermalt (Weyermann)
0,30 kg Mørkt münchnermalt (Weyermann)
0,30 kg Castle aroma
0,40 kg Caramunich II
0,40 kg Pale choko
0,20 kg Carafa Special II
Humle
35 gr Premiant 9% @ 60
50 gr Saaz 4% @ 5 + 5/80
Gjær
WLP860
 
Sist redigert:
I think there have been a lot of discussions about the results here, for some it was annoying, for others it was normal. There were discussions that the judges took personally, there were jokes and calculations that something should be faster or slower. We pointed out that we have to give everyone full credit for their work and appreciate everything that is happening here. And all of this is right, completely. I only think that while waiting we could receive information from these few people from the top - as brewers which they can agree with each other that determining the results will take, let's say, until May 1st and then honestly no one would refresh the page every day many times hoping that it could be now. And to emphasize this, it is not about complaining about anyone, absolutely not. I think that the schedule should help everyone and quiet down anything that could lead to unnecessary discussions. :)
 
I think there have been a lot of discussions about the results here, for some it was annoying, for others it was normal. There were discussions that the judges took personally, there were jokes and calculations that something should be faster or slower. We pointed out that we have to give everyone full credit for their work and appreciate everything that is happening here. And all of this is right, completely. I only think that while waiting we could receive information from these few people from the top - as brewers which they can agree with each other that determining the results will take, let's say, until May 1st and then honestly no one would refresh the page every day many times hoping that it could be now. And to emphasize this, it is not about complaining about anyone, absolutely not. I think that the schedule should help everyone and quiet down anything that could lead to unnecessary discussions. :)
NM er nok et av de bedre eksemplene på at båten blir til mens vi ror:). Og sånn må det nesten være når alt er basert på frivillig arbeid fra folk som har andre jobber og andre forpliktelser. Informasjon kommer så fort den er klar, så vidt jeg kan skjønne.
 

Similar threads

J
Svar
0
Sett
194
Jørgen Olsen
J
J
Svar
0
Sett
248
Jørgen Olsen
J
J
Svar
0
Sett
223
Jørgen Olsen
J
J
Svar
0
Sett
177
Jørgen Olsen
J
Tilbake
Topp