Børge B
Dommer
Først - jeg synes det er bra at Norbrygg har tatt tak i typedefinisjonene, for å forbedre disse.
Jeg synes imidlertid at det er trist at vi er "fanget" i et sett - etter mitt skjønn - svært begrensende definisjoner til NM i 2011.
Jeg hadde tenkt å melde på en Cream Ale, som på sett og vis har blitt vårt "hus-øl" - og som høster stående ovasjoner fra vår omgangskrets.
Det viser seg imidlertid nå - at det ikke passer inn i noen av klassene til Norbrygg.
Det er et typeriktig øl i forhold til BJCP - som er de typedefinisjonene de aller fleste av oss brygger til vil jeg anta.
Det meste av litteratur innenfor bryggefaget er ikke på norsk, og dermed tas det heller ikke hensyn til de norske sær-typedefinisjonene.
Hvor mange av oss har ikke brygget etter oppskrifter fra "Brewing Classic Styles" ?
Uten at jeg har gått gjennom i detalj - så er det mange av bryggene her som ikke ville kunne deltatt i NM i år.
Er det riktig ?
Etter min ringe forstand - kan jeg ikke forstå annet enn at vi må tilpasse oss internasjonale standarder, samt at vi legger til de særnorske ølklassene under en klasse for spesialøl.
For jeg kan ikke si annet - enn at det fremstår som dumt at en etter å ha brygget en øl etter internasjonal standard - ikke kan delta i NM med den....
(Det burde ihvertfall ha eksistert en sekkeklasse "andre lyse ale" og tilsvarende)
Andre meninger ?
Jeg synes imidlertid at det er trist at vi er "fanget" i et sett - etter mitt skjønn - svært begrensende definisjoner til NM i 2011.
Jeg hadde tenkt å melde på en Cream Ale, som på sett og vis har blitt vårt "hus-øl" - og som høster stående ovasjoner fra vår omgangskrets.
Det viser seg imidlertid nå - at det ikke passer inn i noen av klassene til Norbrygg.
Det er et typeriktig øl i forhold til BJCP - som er de typedefinisjonene de aller fleste av oss brygger til vil jeg anta.
Det meste av litteratur innenfor bryggefaget er ikke på norsk, og dermed tas det heller ikke hensyn til de norske sær-typedefinisjonene.
Hvor mange av oss har ikke brygget etter oppskrifter fra "Brewing Classic Styles" ?
Uten at jeg har gått gjennom i detalj - så er det mange av bryggene her som ikke ville kunne deltatt i NM i år.
Er det riktig ?
Etter min ringe forstand - kan jeg ikke forstå annet enn at vi må tilpasse oss internasjonale standarder, samt at vi legger til de særnorske ølklassene under en klasse for spesialøl.
For jeg kan ikke si annet - enn at det fremstår som dumt at en etter å ha brygget en øl etter internasjonal standard - ikke kan delta i NM med den....
(Det burde ihvertfall ha eksistert en sekkeklasse "andre lyse ale" og tilsvarende)
Andre meninger ?