Den er i likhet med de to andre ren og fin. Kanskje litt lavere utgjæring, men i en Cerveza med mais (lettfordøyd råstoff) er det egentlig greit. Genetisk ligger den et stykke unna sine tyske Frohberg-slektninger. Faktisk er den i nær famile med S-23 (også tysk), men er renere i smaken. Synes den er en av de beste Whitelabs-gjærene til lyse lagere.
Den er i likhet med de to andre ren og fin. Kanskje litt lavere utgjæring, men i en Cerveza med mais (lettfordøyd råstoff) er det egentlig greit. Genetisk ligger den et stykke unna sine tyske Frohberg-slektninger. Faktisk er den i nær famile med S-23 (også tysk), men er renere i smaken. Synes den er en av de beste Whitelabs-gjærene til lyse lagere.
Hvor mange % mais snakker vi for å påvirke gjæren nevneverdig i den retningen? Har en liten aversjon mot mais i øl men har samtidig litt lyst på å brygge denne stilen og har både diamond og 34/70 liggende.
Hvor mange % mais snakker vi for å påvirke gjæren nevneverdig i den retningen? Har en liten aversjon mot mais i øl men har samtidig litt lyst på å brygge denne stilen og har både diamond og 34/70 liggende.
Smaksmessig er jeg helt enig med deg. I min forrige mexican lager hadde jeg 10 prosent mais og 10 prosent ris (og wlp940). Neste gang reduserer jeg nok maisen til 0-5 prosent.
Smaksmessig er jeg helt enig med deg. I min forrige mexican lager hadde jeg 10 prosent mais og 10 prosent ris (og wlp940). Neste gang reduserer jeg nok maisen til 0-5 prosent.
Slipper man unna med et flaket maiskorn for å kunne kalle det mexican cerveza ? Men jeg har kun kjøpt erfaring med mais-øl og inget egenprodusert, derav nysgjerrigheten. Hvor mye er det egentlig i Sol og Corona?
Slipper man unna med et flaket maiskorn for å kunne kalle det mexican cerveza ? Men jeg har kun kjøpt erfaring med mais-øl og inget egenprodusert, derav nysgjerrigheten. Hvor mye er det egentlig i Sol og Corona?
Kommersielle bryggerier bruker opptil 40 % flaket mais i Cerveza. Jeg synes det er for mye – pleier å ligge på 20-25 % i hjemmebrygg. For egen del foretrekker jeg mais framfor ris, men det er vel en smakssak – og er nok preget av gamle erfaringer. Ble nemlig tatt på sengen av hvor mye stivelse det er i ris, og laget noen altfor sterke øl med alkoholstikk da jeg begynte å eksperimentere med dette. Budweiser er forøvrig laget med ris – og det er vel det dårligste ølet som finnes. Må legge til at mais og ris (også kalt råfrukt/adjunkter) er veldig vanlig i internasjonale pilsnere. Peroni Blå Bånd er et godt øl som inneholder mais fra Bergamo som en viktig del av gristen. En favoritt her i familien.
Hvor mange % mais snakker vi for å påvirke gjæren nevneverdig i den retningen? Har en liten aversjon mot mais i øl men har samtidig litt lyst på å brygge denne stilen og har både diamond og 34/70 liggende.
Sist jeg laget mexican lager med WLP 940, brukte jeg 10% ris og 10% mais. Det blir mindre mais neste gang for min del. Men det er jo også opp til den enkeltes preferanse. Et leskende øl ble det uansett!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.