-Tormod-
Norbrygg-medlem
Hva skiller denne fra w34/70 eller Diamond hvis tenkt i en slags mexican cerveza?Etter å ha brukt tørrgjær i hele 2021, skal vi slippe til en gammel kjenning noen batcher framover.
Vis vedlegget 55155
Hva skiller denne fra w34/70 eller Diamond hvis tenkt i en slags mexican cerveza?Etter å ha brukt tørrgjær i hele 2021, skal vi slippe til en gammel kjenning noen batcher framover.
Vis vedlegget 55155
Den er i likhet med de to andre ren og fin. Kanskje litt lavere utgjæring, men i en Cerveza med mais (lettfordøyd råstoff) er det egentlig greit. Genetisk ligger den et stykke unna sine tyske Frohberg-slektninger. Faktisk er den i nær famile med S-23 (også tysk), men er renere i smaken. Synes den er en av de beste Whitelabs-gjærene til lyse lagere.Hva skiller denne fra w34/70 eller Diamond hvis tenkt i en slags mexican cerveza?
Hvor mange % mais snakker vi for å påvirke gjæren nevneverdig i den retningen? Har en liten aversjon mot mais i øl men har samtidig litt lyst på å brygge denne stilen og har både diamond og 34/70 liggende.Den er i likhet med de to andre ren og fin. Kanskje litt lavere utgjæring, men i en Cerveza med mais (lettfordøyd råstoff) er det egentlig greit. Genetisk ligger den et stykke unna sine tyske Frohberg-slektninger. Faktisk er den i nær famile med S-23 (også tysk), men er renere i smaken. Synes den er en av de beste Whitelabs-gjærene til lyse lagere.
Smaksmessig er jeg helt enig med deg. I min forrige mexican lager hadde jeg 10 prosent mais og 10 prosent ris (og wlp940). Neste gang reduserer jeg nok maisen til 0-5 prosent.Hvor mange % mais snakker vi for å påvirke gjæren nevneverdig i den retningen? Har en liten aversjon mot mais i øl men har samtidig litt lyst på å brygge denne stilen og har både diamond og 34/70 liggende.
Slipper man unna med et flaket maiskorn for å kunne kalle det mexican cerveza ? Men jeg har kun kjøpt erfaring med mais-øl og inget egenprodusert, derav nysgjerrigheten. Hvor mye er det egentlig i Sol og Corona?Smaksmessig er jeg helt enig med deg. I min forrige mexican lager hadde jeg 10 prosent mais og 10 prosent ris (og wlp940). Neste gang reduserer jeg nok maisen til 0-5 prosent.
Kommersielle bryggerier bruker opptil 40 % flaket mais i Cerveza. Jeg synes det er for mye – pleier å ligge på 20-25 % i hjemmebrygg. For egen del foretrekker jeg mais framfor ris, men det er vel en smakssak – og er nok preget av gamle erfaringer. Ble nemlig tatt på sengen av hvor mye stivelse det er i ris, og laget noen altfor sterke øl med alkoholstikk da jeg begynte å eksperimentere med dette. Budweiser er forøvrig laget med ris – og det er vel det dårligste ølet som finnes. Må legge til at mais og ris (også kalt råfrukt/adjunkter) er veldig vanlig i internasjonale pilsnere. Peroni Blå Bånd er et godt øl som inneholder mais fra Bergamo som en viktig del av gristen. En favoritt her i familien.Slipper man unna med et flaket maiskorn for å kunne kalle det mexican cerveza ? Men jeg har kun kjøpt erfaring med mais-øl og inget egenprodusert, derav nysgjerrigheten. Hvor mye er det egentlig i Sol og Corona?
vi ligger på 17% mais og 17%ris i vår CoronaHvor mange % mais snakker vi for å påvirke gjæren nevneverdig i den retningen? Har en liten aversjon mot mais i øl men har samtidig litt lyst på å brygge denne stilen og har både diamond og 34/70 liggende.
Tror ikke det er veldig lurt nei, såvidt jeg klarer å lese meg frem til er det noe som amerikanerne kaller sweet corn, og har lite stivelse. I tillegg er det en olje i det ytterste skallet på mais som virkelig ikke skal være bra for øl av flere grunner, åpenlyst for skumfasthet, men kan visstnok fort gi litt dms smak..Kan bruke maiskorn fra de vanlige boksene en kjøper på butikkene ?
Får se om hukommelsen virker ved neste innkjøp.Tror ikke det er veldig lurt nei, såvidt jeg klarer å lese meg frem til er det noe som amerikanerne kaller sweet corn, og har lite stivelse. I tillegg er det en olje i det ytterste skallet på mais som virkelig ikke skal være bra for øl av flere grunner, åpenlyst for skumfasthet, men kan visstnok fort gi litt dms smak..
Til slutt så er jo ikke mais på boks maltet, så da må du omtrent lage mais grøt og koke den 30 minutter før du i det hele tatt kan putte denne grøten i mesken.
Om du ikke får tak i flaket mais eller maisgryn tror jeg at jeg hadde ventet med det brygget til jeg fikk tak i det