Eriki
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg hopper bare rett på sak her jeg
Tidligere har alltid mitt brygg blitt lagret på flasker med en sukkerlake for karbonering. Jeg begynner som mange andre å bli lei av flaskevask ol. så jeg har gått til innkjøp av Corneliusfat.
Jeg har ett par spørsmål rundt dette:
1. Karbonering, man har jo 2 måter å karbonere på. Tvunget og naturlig, hva er lettest på Corneliusfat?
2. Bunnslam. Jeg får alltid litt bunnslam i flaskene når jeg brygger og de står til lagring. Dette virvles jo opp når det blir for mye bevegelse på flasken. Corneliusfatene vil bli bevegd mye på, er det en måte å fjerne dette bunnslammet og i tillegg ha en lik smak på ølen?
3. Hvor lenge står et Corneliusfat når det er tappet 1 stk. halvliter fra det før ølen blir sur?
4. Hvor lenge står det når det ikke er åpnet?
Hvis noen kan hjelpe meg med disse spørsmålene så hadde det vært topp!
Takk for hjelpen!
Erik
Jeg hopper bare rett på sak her jeg
Tidligere har alltid mitt brygg blitt lagret på flasker med en sukkerlake for karbonering. Jeg begynner som mange andre å bli lei av flaskevask ol. så jeg har gått til innkjøp av Corneliusfat.
Jeg har ett par spørsmål rundt dette:
1. Karbonering, man har jo 2 måter å karbonere på. Tvunget og naturlig, hva er lettest på Corneliusfat?
2. Bunnslam. Jeg får alltid litt bunnslam i flaskene når jeg brygger og de står til lagring. Dette virvles jo opp når det blir for mye bevegelse på flasken. Corneliusfatene vil bli bevegd mye på, er det en måte å fjerne dette bunnslammet og i tillegg ha en lik smak på ølen?
3. Hvor lenge står et Corneliusfat når det er tappet 1 stk. halvliter fra det før ølen blir sur?
4. Hvor lenge står det når det ikke er åpnet?
Hvis noen kan hjelpe meg med disse spørsmålene så hadde det vært topp!
Takk for hjelpen!
Erik