Noen som har en god American Brown Ale oppskrift?

Hei!

Tenkte å handle inn varer til litt romjulsbrygging, og etter 6 APA og 2 juleale er jeg klar for å prøve noe annet ;D
Jeg er en fersking så "keeping it simple" er fortsatt rettesnoren for brygging.

Jeg har aldri smakt en ABA før, men synes det høres forlokkende ut med både tydelig maltsmak og sitrusaktig humlearoma.


Er det noen som har en oppskrift de vil dele, eller linke til noe som høres godt ut?
Jeg er forresten avhengig av å kjøpe ferdig knust malt fra Bryggselvmannen, så malten må være tilgjengelig i nettbutikken :)

/setter seg ned med F5 knappen og venter på svar :namnam: ;)
 
Denne er jeg glad i:

Volum: 21 liter
OG: 57
42 EBC
30 IBU

Maris otter pale malt 4200 g
cara pils 37 EBC 190 g
Aroma malt 150 EBC 170 g
Cara Crystal 120 EBC 300 g
Chocolate malt 190 g

Mesk: 67  °C i en time

Humle:
Chinook 12,6% 12 g  60 min
Centennial 7,5% 29 g 15 min
Centennial 7,5% 29 g 1 min

WLP013 London Ale
 
Takker og bukker!!

RuneS skrev:
http://www.homebrewtalk.com/f12/can-you-brew-recipe-big-sky-moose-drool-175358/

Denne går for å være en tipptopp ABA, jeg har bare smakt originalen. Den var veldig god. Men ikke så mye sitrus, men markert bitterhet. Det blir mitt neste brygg, ingredienser er i boks!

Denne så grei ut, men hva betyr "Crisp" betegnelsen på Marris Otter pale malt, og hva kan evt. erstatte Horizon humla?
WLP 001 Califirnioa Ale Yeast er vel samme stamme som US-05 tørrgjær, og vil gi omtrent samme smak (?)

audun! skrev:
Denne er jeg glad i:

Volum: 21 liter
OG: 57
42 EBC
30 IBU

Maris otter pale malt 4200 g
cara pils 37 EBC 190 g
Aroma malt 150 EBC 170 g
Cara Crystal 120 EBC 300 g
Chocolate malt 190 g

Mesk: 67  °C i en time

Humle:
Chinook 12,6% 12 g  60 min
Centennial 7,5% 29 g 15 min
Centennial 7,5% 29 g 1 min

WLP013 London Ale
Denne så veldig grei ut , og alt var hos bryggselv :) Hva slags EBC er det på Chocolate malten? Ser den kommer i "Pale 500-600 EBC" og " vanlig (?)940-1100" i nettbutikken.
 
Crisp Malting er et malteri, du kan gjerne bruke f.eks Thomas Fawcett istedet.
Horizon er en høyalfahumle som skal ha et relativt rent bitterpreg, og kan erstattes med f.eks Magnum.
I en American Brown Ale tror jeg ikke du bommer helt om du skulle bruke Chinook istedet heller.

White Labs WLP001, Wyeast 1056 og Safale US-05 har samme opphav (Sierra Nevada), så de fungerer relativt likt.
Noen mener å plukke opp mer fruktighet fra US-05. Selv om jeg er en relativt svoren tilhenger av flytende gjær, bruker jeg gjerne US-05 innimellom.

Når det står bare "sjokolademalt", er det den mørkeste typen det siktes til.
 
Hei, går denne som en Brown Ale som kan bli lignende den som bryggselv seller som pakke

Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
5,00 kg              Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett)  Grain        1        78,1 %       
0,70 kg              Amber Malt (43,3 EBC)                    Grain        2        10,9 %       
0,50 kg              Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)  Grain        3        7,8 %       
0,20 kg              Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1000,8  Grain        4        3,1 %       
15,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min        Hop          5        19,4 IBUs   
1,37 Items            Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)        Fining        6        -           
35,00 g              Centennial [10,00 %] - Boil 15,0 min    Hop          7        17,3 IBUs   
35,00 g              Centennial [10,00 %] - Boil 1,0 min      Hop          8        1,5 IBUs     
1,0 pkg              Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast        9 
 
audun! skrev:
Denne er jeg glad i:

Volum: 21 liter
OG: 57
42 EBC
30 IBU

Maris otter pale malt 4200 g
cara pils 37 EBC 190 g
Aroma malt 150 EBC 170 g
Cara Crystal 120 EBC 300 g
Chocolate malt 190 g

Mesk: 67  °C i en time

Humle:
Chinook 12,6% 12 g  60 min
Centennial 7,5% 29 g 15 min
Centennial 7,5% 29 g 1 min

WLP013 London Ale

Da var denne brygget og prøvesmakt i kveld etter ei uke med etterkarbonering på flaske (skal stå 1 uke til), og den smakte utrolig godt! :)
Jeg "juksa" litt og gjæret med US-05 da jeg hadde det liggende, så neste runde skal testes med WLP013.
Takker for oppskrift!
 
Tilbake
Topp