DavidJ
Norbrygg-medlem
Hei,
Brygget på Grainfather for tredje gang i går og hadde et lite uhell. En del av maltet har sklidd ut av maltrøret på et eller annet vis og blitt med i kokinga etter at meskestegene er over. Tipper jeg har rørt litt hardt under innmesk. Fant naturligvis ikke ut dette før kjøling og tømming av kjelen, da var det jo for sent å gjøre noe med det. I gjennomvåt tilstand var mengden korn og skall kanskje 3-4 desiliter.
All bryggelitteratur sier jo at skall og korn i kok gir masse fæle tanninsmaker, men jeg har ingen erfaring med det. Er det noen her som har erfaringer med det de kan dele?
Brygget er en IPA til en anledning om noen få uker så hvis det er stor sjanse for at dette føkker opp veldig må jeg brygge den på nytt senest om et par dager, derfor jeg spør om tips her i stedte for å bare vente og se åssen den blir
Vørteren smakte ikke veldig annerledes enn jeg innbiller meg ugjæra ipa pleier å være, men jeg stussa under kjølinga på at den var så mye mørkere enn beregna. Tipper 75 minutter kok av korna har bidratt med litt ekstra farge..
Brygget på Grainfather for tredje gang i går og hadde et lite uhell. En del av maltet har sklidd ut av maltrøret på et eller annet vis og blitt med i kokinga etter at meskestegene er over. Tipper jeg har rørt litt hardt under innmesk. Fant naturligvis ikke ut dette før kjøling og tømming av kjelen, da var det jo for sent å gjøre noe med det. I gjennomvåt tilstand var mengden korn og skall kanskje 3-4 desiliter.
All bryggelitteratur sier jo at skall og korn i kok gir masse fæle tanninsmaker, men jeg har ingen erfaring med det. Er det noen her som har erfaringer med det de kan dele?
Brygget er en IPA til en anledning om noen få uker så hvis det er stor sjanse for at dette føkker opp veldig må jeg brygge den på nytt senest om et par dager, derfor jeg spør om tips her i stedte for å bare vente og se åssen den blir
Vørteren smakte ikke veldig annerledes enn jeg innbiller meg ugjæra ipa pleier å være, men jeg stussa under kjølinga på at den var så mye mørkere enn beregna. Tipper 75 minutter kok av korna har bidratt med litt ekstra farge..