1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Noen som har testet WLP067 Coastal Haze?

En tråd i 'Råvarer' startet av Holmentoppen, 15 Feb 2019.

  1. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Mmm, den så lekker ut.
     
  2. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygget med denne gjæren igjen på fredag.
    Oppskriften ble sånn:
    50l
    84.5% pilsnermalt
    7% hvetemalt
    1.5% carapils
    1kg sukker

    100g mosaic @70°wp 30min
    100g Citra @70°wp 30min
    100g mosaic cryo i gjæringskar tilsatt atmed gjæra
    200g mosaic cryo tørrhumle på fat
    200g Citra cryo tørrhumle på fat

    Ser ut som gjæringen begynner å avta, så fater sikkert imorgen å tørrhumler
     
  3. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Den endte på 1014 for min del. Ble en hazy og fin NEIPA.
     
  4. Overgjæret

    Overgjæret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Hvorfor så stor mengde sukker? Det vil kun bidra til å gjøre ølet tørrere, noe man ikke ønsker i NEIPA.
     
    Botnen liker dette.
  5. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Igrunnen fordi focal banger oppskriften jeg baserte oppskriften på sa det. Men der er også brukt en gjær som har lavere utgjæring en den jeg brukte. Satser på det blir bra
     
  6. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det blir ikke tørrere av sukker enn om man bare hadde droppet sukkeret. Det blir tørrere enn hvis man hadde brukt malt opp til samme OG og droppet sukkeret. Målet er nok å få mer gjærpreg, men samtidig ikke overdøve humle sausen med tungt maltpreg. Noe som heller ikke er ønskelig i moderne IPA.

    En helt vanlig fremgangsmåte.
     

Del denne siden