Hei.
Er nå den "heldige" eier av en klinka-ny Speidel 20L. Kjøpte i samme moment en Kölsch fra Bryggselv. I oppskriften står det at jeg skal meske på følgende måte: Mesking i 15 min. på 55 C, 45 min. på 66 C, 5 min. på 77 C.
Hva gjør man? Varmer man vannet opp til 55 grader, for så å legge i maltet, eller legger man i maltet før tempen har kommet opp til 55 grader? Setter man således alle de øvrige meskestegene på 0 min?
I bruksanvisningen til Speidel ligger det en oppskrift som sier at man skal hive i maltet ved 38 grader. Ser også av alle de ferdig programmerte oppskriftene på selve Speidelen, også viser en start på 38 grader.
Hvis noen andre også har en 2015 mod Speidel, og har laget en " Speidel for Dummies"; så er det bare å legge den ut
Er nå den "heldige" eier av en klinka-ny Speidel 20L. Kjøpte i samme moment en Kölsch fra Bryggselv. I oppskriften står det at jeg skal meske på følgende måte: Mesking i 15 min. på 55 C, 45 min. på 66 C, 5 min. på 77 C.
Hva gjør man? Varmer man vannet opp til 55 grader, for så å legge i maltet, eller legger man i maltet før tempen har kommet opp til 55 grader? Setter man således alle de øvrige meskestegene på 0 min?
I bruksanvisningen til Speidel ligger det en oppskrift som sier at man skal hive i maltet ved 38 grader. Ser også av alle de ferdig programmerte oppskriftene på selve Speidelen, også viser en start på 38 grader.
Hvis noen andre også har en 2015 mod Speidel, og har laget en " Speidel for Dummies"; så er det bare å legge den ut