Hei
Jeg ønsker innspill på følgende oppskrift for øl.
Jeg tenker å lage en litt røstet middagsøl med veldig lett røykpreg, og har kommet til følgende utkast til oppskrift.
Noenlunde røstet middagsøl
52 liters brygg
Malt:
6.5 kg pale (75%)
0.5 kg krystall (6%)
0.2 kg sjokolade (2%)
0.2 kg ristet bygg (2%)
0.8 kg Weyermann røykmalt (9%)
0.5 kg Brown malt (6%)
Humle:
55 g Centennial, 45 min
100 g Willamette, 5 min
Gjær: 1 kar Wyeast 1762 Belgian Abbey II, 2 kar WLP001 California Ale
Meskeskjema:
66 grader i 80 min
70 grader i 20 min
Beregnet OG: 1.039
Beregnet IBU: 31
Jeg ønsker kommentarer i forhold til utgjæring. Jeg lurer også på hva slags røykpreg en kan få med små mengder røykmalt i lette brygg.
Jeg ønsker innspill på følgende oppskrift for øl.
Jeg tenker å lage en litt røstet middagsøl med veldig lett røykpreg, og har kommet til følgende utkast til oppskrift.
Noenlunde røstet middagsøl
52 liters brygg
Malt:
6.5 kg pale (75%)
0.5 kg krystall (6%)
0.2 kg sjokolade (2%)
0.2 kg ristet bygg (2%)
0.8 kg Weyermann røykmalt (9%)
0.5 kg Brown malt (6%)
Humle:
55 g Centennial, 45 min
100 g Willamette, 5 min
Gjær: 1 kar Wyeast 1762 Belgian Abbey II, 2 kar WLP001 California Ale
Meskeskjema:
66 grader i 80 min
70 grader i 20 min
Beregnet OG: 1.039
Beregnet IBU: 31
Jeg ønsker kommentarer i forhold til utgjæring. Jeg lurer også på hva slags røykpreg en kan få med små mengder røykmalt i lette brygg.