1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Nøgne Ø 100% Peated Almost Undrinkable

En tråd i 'Brygging' startet av MonkeyBizness, 3 Des 2014.

 1. MonkeyBizness

  MonkeyBizness
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Hosle, Bærum
  Hei!

  Noen som har prøvd seg på denne eller noe lignende??

  Gjær? Mesketemperatur??

  Bjørn:)
   
 2. loebrygg

  loebrygg
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Her er det vel bare å kjøre på med 100% peatedmalt til du når 18°P
  Humle med Chinook og Bobek, WLP007

   
  MonkeyBizness liker dette.
 3. llaffer

  llaffer
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Gjorde et forsøk som jeg flaska for 3 uker siden, og lot meg lure til å teste av posten din...kanskje litt tidlig, men må jo få drukket opp sakene også, er jo ikke det ølet man drikker flaske på flaske av. (Men kan kanskje brukes som julegave til venner som liker whisky?)

  Har ikke originalen for hånd slik at jeg kan smake de mot hverandre, men er fornøyd med kopien, nå mens jeg skriver. Det er jo torv/røyksmaken som dominerer, og så mye mer klarer jeg ikke å si om det. Så lenge du får et reint brygg og humler passe gjetter jeg på det vil bli bra, men jeg hører gjerne andre meninger om dette.

  Min variant: Peated malt. Chinook for 24 IBU som bitterhumle og Fuggles for 10 IBU som aromahumle. (Fikk mer vørter enn jeg regna med, dermed litt over originalen.) Meska på 63 grader. Skylte med mindre vann enn vanlig, neste gang skyller jeg kanskje en ekstra gang? OG havna på 1071 og gjæra ned til 1006 med WLP001. Lot den gjære godt ut og karbonerte med 4 g/l som virker passe for et slikt øl. Brukte ikke klarningsmiddel, syns det passer godt at denne er litt tåkete.

  På maltsida over anbefales det å fjerne klor fra vannet, har ikke gjort det her, og merker ingen usmaker. Veit noen hvilke usmaker det er snakk om? Er vel lettere å kjenne det hvis man prøve å kjenne det.
   
  MonkeyBizness liker dette.
 4. Hansern

  Hansern
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Brygge øl på 100% peated malt? Hjelpe seg!
  Merket ingen bismaker....:D
   

Del denne siden