Nøgne ø ipa 100 ish...

Hei,
Rimelig fersk innenfor bryggingen og skulle brygge en clone av nøgne ø 100 dobbel ipa (basert på oppskrift fra boka"ølbrygging fra hånd til munn" ), og i bryggingen ble riktig maltsammensetning brukt.

Men i en hektisk hverdag ble det brukt humleskjema fra nøgne ø ipa, og ikke for opprinnelig oppskrift.

Kort oppsummert så ble det brukt cascade og Simone isteden for centennneal og Columbus humle, mengden som ble brukt er ca lik opprinnelig oppskrift.

OG før gjæring ble 1070. ( innafor på ipa oppskrift)

Er det noen som tør spå hvordan dette resultatet vil bli? ;0)
 
Det går nok helt fint, #100 har jo en ganske ipa'ish humleprofil. Hvis det er den verste feilen i ølen blir den sikkert knall :)
 
Det blir vel mer en mørk hvete IPA enn en Barley Wine ihvertfall
Også med tanke på bare 1.070


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Hvis du bare tørrhumler med rikelige mengder Chinook så trør jeg nok ikke du vil merke non særlig forskjell
Kanskje også litt Columbus hvis du ikke hadde det før kokeslutt


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
#100 er vel ikke akkurat en amerikansk barley wine heller, er litt vanskelig å sette i bås for å være ærlig. Kan kanskje kalle det en imperial black IPA.
 
Kanskje det, men har alltid heller sett på den som en Barley Wine enn DIPA ihvertfall
Er jo ganske mørk
Nå skal det sies at det er en stund siden jeg smakte den sist


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp