André Solheim
Norbrygg-medlem
Hei,
Har i dag flasket mitt første brygg, en Nøgne Ø IPA. Brygget har stått til gjæring i et skap som har holdt jevnt 21C i romtemperatur i 14 dager (minus noen timer). OG på vørteren var på 1.072, noe som vel anses som greit innenfor ut i fra oppskriftens forventa OG på 1.074. Gjær som ble brukt var WLP007 ferskgjær (i rør). Gjæren lå ute i romtemperatur i nesten 4 timer før den ble tilsatt vørteren etter endt tapping over i gjæringskar. Karet ble ristet(/slynget) godt i ca 45 sekunder før det ble stuet bort.
Noen observasjoner underveis:
* Under stormgjæring mellom 1. - 2. døgn holdt selve bøtta ca 23,5C
* Etter andre døgn har det tilsynelatende helt stille i karet og i gjærlåsen (dvs de gangene jeg har ligget ca 5 minutter på golvet og nistirret på bøtta)
* Væsken i gjærlåsen var nesten helt borte etter 2. eller 3. dag. Det var bare litt igjen nederst i "bua"
FG ble i forbindelse med flasking målt til 1.023. Forventa ut i fra oppskrift var 1.010-11.
Spørsmålet bak den lange innledningen er dermed: Hva har jeg bomma på? Temperatur de første dagene? Ikke satt starter? Annet?
Har i dag flasket mitt første brygg, en Nøgne Ø IPA. Brygget har stått til gjæring i et skap som har holdt jevnt 21C i romtemperatur i 14 dager (minus noen timer). OG på vørteren var på 1.072, noe som vel anses som greit innenfor ut i fra oppskriftens forventa OG på 1.074. Gjær som ble brukt var WLP007 ferskgjær (i rør). Gjæren lå ute i romtemperatur i nesten 4 timer før den ble tilsatt vørteren etter endt tapping over i gjæringskar. Karet ble ristet(/slynget) godt i ca 45 sekunder før det ble stuet bort.
Noen observasjoner underveis:
* Under stormgjæring mellom 1. - 2. døgn holdt selve bøtta ca 23,5C
* Etter andre døgn har det tilsynelatende helt stille i karet og i gjærlåsen (dvs de gangene jeg har ligget ca 5 minutter på golvet og nistirret på bøtta)
* Væsken i gjærlåsen var nesten helt borte etter 2. eller 3. dag. Det var bare litt igjen nederst i "bua"
FG ble i forbindelse med flasking målt til 1.023. Forventa ut i fra oppskrift var 1.010-11.
Spørsmålet bak den lange innledningen er dermed: Hva har jeg bomma på? Temperatur de første dagene? Ikke satt starter? Annet?