Nok en tråd om ølsett

Hei

Jeg har lest litt rundt på forumet her + andre steder, og skulle gjerne hatt noen svar på bruk av ølsett fra bryggselv.

Vil denne BIAB pakken kunne lages dersom jeg bare har en kjele på 10 liter?
https://www.bryggselv.no/media/multicase/documents/oppskrifter/biabox_ipa3.pdf

Eventuelt, hva med denne ekstrakt pakken her: https://www.bryggselv.no/mangrove-jack-s/101295/night-watchmen-porter-brewery-box-3-kg --> her er jeg usikker på framgangsmåte med spraymalt...

Jeg har som sagt bare en 10liters kjele og har ikke penger til å oppdatere dette nå. Har hydrometer, gjæringskar, starsan osv. fra tidligere brygg på Braumeister, dette er mer ett moro sideprosjekt.
 
BS sine Brew-in-a-box-pakker er vel ment for 8 liter øl, så da kan det gå bra med kjele på 10l – men merk at BS anbefaler minst 12l:

Ut fra størrelse på kjelen din, må du velge «partial mash» eller ikke. Det beste er hvis du har en kjele som er over 12 liter for at bryggingen skal bli minst mulig komplisert og du kan unngå partial mash, men det går helt fint om du har to mindre kjeler.
https://www.bryggselv.no/bryggselv/...geri-alt-du-trenger-til-brygging-på-kjøkkenet
Ekstraktsettene til MJ blander du ut rett i gjæringskaret, de skal ikke å kokes. Kan hende du må varme vann, men du skal iallfall ikke koke 23l vørter med dette settet. Kjøp en pose spraymalt og bland i kaldt vann. Tipper det følger med instruksjoner i pakken.
 
Det stemmer, jeg satte nylig en MJ-sett. Koke opp tre liter vann, tilsette det flytende maltekstraktet pluss (en kilo) DME, deretter fylle opp med kaldt vann til 23 liter.

Jeg valgte å løse opp DME-en i kokende vann også.
 
Tilbake
Topp