Heisann!
Da har tiden kommet til at det er på tide å pensjonere flaskene og kjøpe inn fat. Har lest en del på forumet så er ikke helt blank, men har noen spørsmål som jeg håper noen gidder å svare på
- Jeg drikker ikke allverden, så ølet blir fort vekk stående i 6-9mnd. Lurer på om det blir mye styr med fat - hva må gjøres mens fatene står der mellom tappingene? Vask av slager? Bytte ut CO2? Endre trykk?
- I dag tar det jo 14 dager å gjære og 14 dager å karbonere - vil det siste steget bli nevneverdig kortere med fat?
- En tidligere kollega hadde med fat på fest og brukte patroner for å drive ut. Ølet var godt, men det virket umulig å kontrollere trykket. De første 5-10 glassene var bare fyllt med skum, de neste 3 var ok, og deretter var ølet helt flatt, før loopen startet på nytt. Opplever man slikt når man har det hjemme, og finnes det ok alternativer for å ta det med? (regulator/flow meter el. hva det kalles?)
- Jeg tar ofte med meg flasker i dag, og vil gjerne ha muligheten framover. Er beergun et likeverdig alternativ, eller er det bedre å f.eks standardisere på 12L fat og ha resten over på flasker?
Da har tiden kommet til at det er på tide å pensjonere flaskene og kjøpe inn fat. Har lest en del på forumet så er ikke helt blank, men har noen spørsmål som jeg håper noen gidder å svare på
- Jeg drikker ikke allverden, så ølet blir fort vekk stående i 6-9mnd. Lurer på om det blir mye styr med fat - hva må gjøres mens fatene står der mellom tappingene? Vask av slager? Bytte ut CO2? Endre trykk?
- I dag tar det jo 14 dager å gjære og 14 dager å karbonere - vil det siste steget bli nevneverdig kortere med fat?
- En tidligere kollega hadde med fat på fest og brukte patroner for å drive ut. Ølet var godt, men det virket umulig å kontrollere trykket. De første 5-10 glassene var bare fyllt med skum, de neste 3 var ok, og deretter var ølet helt flatt, før loopen startet på nytt. Opplever man slikt når man har det hjemme, og finnes det ok alternativer for å ta det med? (regulator/flow meter el. hva det kalles?)
- Jeg tar ofte med meg flasker i dag, og vil gjerne ha muligheten framover. Er beergun et likeverdig alternativ, eller er det bedre å f.eks standardisere på 12L fat og ha resten over på flasker?