Hei,
for to dagar sidan smacka eg ein Wyeast 3056 Bavarian Wheat Bier. Eg er vant med at gjæra bles seg opp i løpet av eit døgn, men etter eit døgn var den berre bittelitt oppblåst.. Eg satte likevel starter (på ca ein liter, med magnetrørar), men i dagtidlig var det kanskje eitt minutt eller to mellom kvart plopp. Vanlig aktivitet har vore kanskje fem sekund mellom kvart plopp.
Planen var å brygge i dag, men eg er høgst usikker på om vi bør gjere det. Nokon formeiningar om det er verdt å ta sjansen, eller om vi bør utsette?
MFG for gjæra var forresten 09.08.2010. Har i ettertid forstått at ein bør vente ein dag per månad etter MFG, men sju dagar virkar no i overkant lenge. Synest også det virkar litt for gamalt til at butikken i det heile tatt skulle ha sendt meg den.
Mvh
Tore G Bjåstad
for to dagar sidan smacka eg ein Wyeast 3056 Bavarian Wheat Bier. Eg er vant med at gjæra bles seg opp i løpet av eit døgn, men etter eit døgn var den berre bittelitt oppblåst.. Eg satte likevel starter (på ca ein liter, med magnetrørar), men i dagtidlig var det kanskje eitt minutt eller to mellom kvart plopp. Vanlig aktivitet har vore kanskje fem sekund mellom kvart plopp.
Planen var å brygge i dag, men eg er høgst usikker på om vi bør gjere det. Nokon formeiningar om det er verdt å ta sjansen, eller om vi bør utsette?
MFG for gjæra var forresten 09.08.2010. Har i ettertid forstått at ein bør vente ein dag per månad etter MFG, men sju dagar virkar no i overkant lenge. Synest også det virkar litt for gamalt til at butikken i det heile tatt skulle ha sendt meg den.
Mvh
Tore G Bjåstad