bjarneo

Norbrygg Trøndelag
Heisann, og godt nytt år til alle medlemmer i Norbrygg Trøndelag!

(Dette er en kopi av e-posten som gikk ut til medlemmene tidligere i dag. Lenkene i denne posten virker ikke)

Styret i Norbrygg Trøndelag ønsker med dette å invitere alle medlemmer til årsmøte.

Tid og sted vil være Lørdag 8. februar 2020 kl 17:30 . på Fæby Bryggeri på Verdal.
Brygger på Fæby, Arne Marius Haugen, er et kjent navn for mange - som mangeårig og velpremiert hjemmebrygger. Blant annet ble han Årets hjemmebrygger i 2018.

Det vil bli servert mat og det burde være brukbare muligheter for å få tak i noe god leskedrikk også. Det vil sannsynligvis også bli omvisning i bryggeriet og muligheter for «smaksplanke».

Det er ikke langt fra Verdal Stasjon til Fæby, så adkomst er relativt grei. Se kart for mer informasjon.

Vi håper så mange som mulig møter opp. Årsmøtepapirer deles ut ved oppmøte.

Vil du være med i fylkesstyret?
Norbrygg trenger medlemmer som ønsker å bidra til å forme organisasjonen fremover. Vi trenger personer som har lyst og energi til å inspirere og bidra - litt eller mye!

Dersom du har lyst til å være med i styret, meld gjerne fra om dette til oss på trondelag@norbrygg.no – vi avholder 5-6 styremøter i året, hvorav det ene under juleølkonkurransen på Tautra. Det er en glimrende mulighet til å påvirke typer arrangementer vi har, få være med på mye bryggerelatert moro og – ikke minst – møte mange andre med glødende interesse for vår elskede hobby! Vi vil gjerne ha styremedlemmer som er bosatt i norddelen av fylket, men alle som har lyst er selvsagt hjertelig velkomne til å melde sitt kandidatur.

Vi trenger også noen som kan bidra litt under arrangementer, både med planlegging og avvikling, så dersom du ikke synes du har anledning til å være med i styret, men har lyst til å være med på å bidra til arrangementer og aktiviteter, så er vi selvsagt også takknemlige for det.

Og dersom du ønsker flere Norbryggaktiviteter i ditt nærområde, kan du melde deg som lokal kontaktperson/organisator. Det vil lette arbeidet for styret og samtidig øke muligheten for at vi får avviklet arrangement i ditt nærområde. Vinn-vinn!

Mer om årsmøtet
Fylkesårsmøtet er åpent for alle Norbryggmedlemmer. Medlemmer bosatt i gjeldende fylke har tale-, forslags- og stemmerett. Andre norbryggmedlemmer har møte- og talerett.

Sakene som skal behandles på fylkesårsmøtet er:
 1. Årsmelding og regnskap for fylkeslaget
 2. Arbeidsprogram/aktivitetsplan
 3. Budsjett.
 4. Eventuelt innkomne saker
 5. Valg av fylkesstyre.
 6. Valg av delegater til Norbryggs landsmøte, med personlige vararepresentanter.
  Landsmøtet vil bli avholdt helga etter påske (17-19 april, i Oslo), og Norbrygg Trøndelag ser også i år ut til å få tre delegater. Reise og opphold vil bli dekket.
 7. Valgkomite på 3 medlemmer.

Innkomne saker skal være fylkesstyret i hende senest 1 uker før møtet.

Aktiviteter i 2020?
Noe er spikret, andre ting er under planlegging, ellers er vi svært åpne for forslag.
 • Norsk Ølfestival . En rekke medlemmer reiser ned til hovedstaden for å delta på dette. Vi forsøker å organisere transport av fat og lignende for våre medlemmer. Ta kontakt med oss på trondelag@norbrygg.no dersom du har behov for dette, så skal vi gjøre vårt beste for å få til noe – gitt at vi har tilstrekkelig antall interesserte.
  Påmelding for bryggere : Velsmakt festival
  Billettsalg: Kjøp billetter: Norsk Ølfestival 2020
 • NM i hjemmebrygging 2020
  Dette nærmer seg også med stormskritt! Nytt av året, er at det i tillegg til 0,5-liters flasker (av typen som for eksempel Nøgne Ø og Klostergården bruker), også aksepteres 0,5-liters bokser og ditto, brune PET-flasker. Mer detaljer om dette kommer på Norbrygg sine hjemmesider , og vi vil også forsøke å komme med oppdatert informasjon på våre facebooksider når vi vet mer.
  Det vi imidlertid vet, er at det åpnes for påmelding 1. februar , og innleveringsfrist er satt til 29. februar , så det kan være greit å sette i gang dersom du har lyst til å delta. Lenke til påmeldingsskjema vil bli lagt ut på våre facebooksider .
  Vi håper på å kunne etablere et tilbud om bistand til innsending; altså at du overleverer til oss, så kan vi sende inn samlet. Dette er også noe vi eventuelt kommer til å skrive om på Facebook, så det er veldig lurt om du liker sidene våre der.
  Boksene/flaskene må være nøytrale, dvs at de ikke har noen spesielle kjennetegn. Du trenger totalt 5 – fem– flasker eller bokser tilgjengelig av ølet. Med mindre det blir endringer, skal man i første omgang sende inn to flasker. Om man går videre til finalen, må man sende inn to flasker til (klassefinale og eventuell hovedfinale), og dersom man blir valgt ut til finalen i Skandinavisk mesterskap, må man ha enda en tilgjengelig. Vinneren av NM blir Årets Hjemmebrygger , og får brygge vinnerølet sitt på Nøgne Ø, så dette er selvsagt stor stas! Vi håper at mange av våre medlemmer har lyst og anledning til å stille. Kan på tampen av dette punktet slenge inn ei lenke til Norbryggs typedefinisjoner .
 • NorBrewCon . I samarbeid med Brewshop , arrangerer vi norges første – og største – messe for ølbryggere. Det vil være kurs , seminarer, ølsmaking , leverandører fra hele verden (for eksempel GrowlerWerks, SS Brewtech, Speidel, Grainfather), inspirerende foredragsholdere (også fra inn- og utland), muligheter for å få med seg gjær fra EC Dahls (hvor også arrangementet blir avholdt), og mye mer! Det ligger også an til å bli en flaskekonkurranse (innsending) her, så dette blir stas!
  Endelig program og billettsalg kommer veldig snart!
  Sett av lørdag 21. mars allerede nå og følg med på facebooksiden vår for mer informasjon!
 • Fjorårets medlemstur til Bonsak Gårdsmalteri ble en ubetinga suksess, og et av årets absolutte høydepunkter. Vi ønsker å få til et (eller flere) lignende arrangement(er) i 2020, og er åpne for forslag. Blant ting som har vært oppe til diskusjon, er besøk hos Klostergården Håndbryggeri for å være med på å brygge steinøl og malte tradisjonsmalt, bryggeribesøk hos Hogna Brygg eller noen andre av de strålende bryggeriene vi har i vårt langstrakte fylke. Kom gjerne med innspill til ting vi kan finne på!
 • Vi tar også i år sikte på å arrangere ( u -) smakskurs , muligens både for nybegynnere og mer viderekomne. Dette er noe av det vi ser medlemmer ønsker mer av, og vi er veldig glade for det! Vi avholdt kurs både i Trondheim og Namsos, og vi vil gjerne forsøke å få til dette også andre steder, dersom interessen er tilstrekkelig.
 • Vi kommer også til å arrangere dommerseminar . Norbrygg har et ønske om å heve kompetansen hos sine dommere, og vi har blitt bedt om å lage et seminar som en del av dette. Programmet er foreløpig ikke helt spikret her heller, men alle registrerte dommere vil kunne få mulighet til å melde seg på dette.
 • Dommertreninger er noe vi også håper på å få til mer av i 2020. Det vil sannsynligvis bli arrangert dommertrening i forkant av NM-dømming, men forhåpentligvis får vi også til flere treninger.
 • Vi vil selvsagt også i år bli tildelt en eller flere klasser for bedømming av årets NM i hjemmebrygging. Foreløpig er ikke disse klassene spikra, men mer informasjon kommer!
 • Vi forsøkte oss på en medlemskveld i november 2019. Responsen var ikke enorm, men vi som var der hadde en veldig hyggelig kveld, og dette er også noe vi gjerne kunne tenke oss mer av. Det kan også være snakk om regionale medlemskvelder, så om du har lyst til at dette skal skje i ditt nærområde, har du muligheten til å bidra. Ta kontakt!
 • Juleølkonkurransen på Tautra . Sist november feira vi tiårsjubileum, og det ble en av de beste utgavene vi har hatt! Ingeborg Lindheim, Klostergården og alle deltakerne på Publikumsfavoritten sørga for det – vi hadde hele 36 øl påmeldte på PF, og nivået var høyt! Klarer vi å overgå dette i år? 14. november er datoen for senhøstens deiligste eventyr. Årets juleøl (vinner av flaskekonkurransen) 2019 ble (innflytta) skatvaling Jogeir Svee Halland (med verdens mest lokale variant av en braggot , Stjørdalsøl Braggot), og vi håper selvsagt at vi også i år får en trøndersk (-isj) vinner!
  Har du noen forslag til foredragsholder på årets utgave av Juleølkonkurransen? Rop ut til oss på trondelag@norbrygg.no

Det foreligger i skrivende stund ingen konkrete planer om dommerkurs i Trøndelag, men det betyr ikke at det er noen umulighet. Dersom det er tilstrekkelig interesse (og kapasitet), så forsøker vi gjerne å arrangere dette. Som vanlig, ta kontakt for å melde interesse, så ser vi hva vi kan få til :)
Avslutningsvis vil vi også minne om kontigenten for 2020. Dersom du ikke har mottatt faktura ennå, så er den rett rundt hjørnet. Fakturaen sendes til den adressen du står registrert med i våre systemer, kontroller gjerne denne her .
Vi håper vi får se mange av dere på Fæby, i godt selskap og hyggelige omgivelser!

Vel møtt!
For styret i Norbrygg Trøndelag,
Bjarne Ringstad Olsen, leder
 
Tilbake
Topp