Norsk Juleøl

Hei! Er en ganske fersk brygger. Deltok på et bryggekurs i fjor og har siden brygget litt forskjellige all-grain brygg. Men har ikke prøvd meg på et juleøl enda, men tenkte jeg skulle prøve det nå.
Har lest litt rundt og laget meg en oppskrift, men vil gjerne ha litt tilbakemeldinger.
Dette er det jeg har kommet frem til:

Batch size 24L

500g Crystal Malt 120L
1000g Crystal Malt 10L
2000g Pilsnermalt
2800 Munchenermalt

25g Northern Brewer (pellets) 60min
20g Saaz (pellets) 15min

Mesking i 60min på 68*

Er litt usikker på hvilken gjær jeg bør bruke. (har aldri brukt flytende før)
Bør jeg legge til noe svartmalt/sjokolademalt?
 
Sjølv har eg landa veldig nær vanleg norsk juleøl med munchener 56%, wiener 20%, flaket mais 10%, ulik karamellmalt 13% og ein prosent dehusked chocolate som eg har i det siste kvarteret av meisk.
Gjær med wlp 830 eller 833 på ti grader.

God jul!
 
Hva er galt med mye crystal malt?

Hva brukes flaket mais til? Hvilken effekt har det på ølet?

Takk for innspill  :)
 
LATverå skrev:
Hva er galt med mye crystal malt?

Hva brukes flaket mais til? Hvilken effekt har det på ølet?

Takk for innspill  :)

Gir formye ugjærbar sukker. Du vil få en øl med høy FG. Søtt øl
 
Denne hadde jeg hell med i NM:

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Reinejul%20%235&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
 
LATverå skrev:
Hva brukes flaket mais til? Hvilken effekt har det på ølet?

Flaket mais aukar OG utan å tilføre noko særleg med smak. Mykje som vanleg kvitt sukker.
Eg sikta mot 6,5% ølet frå dei store bryggeria, ville ikkje ha nokon voldsom smak, og brukte difor flaket mais.
 
Tilbake
Topp