Norsk maltøl

Egil B. skrev:
Primusen. En "Optimus 510" på 10 kW. Forbruk 3 liter parafin til 60 liter øl.

Egil B.

Den primusen hadde det vært gøy å sette kompressor på. Gjorde det i båten for mange år siden. Aldri trengt å pumpe trykk på primusen mer. Brukte en bitteliten 12v ballkompressor...
 
Det står fortsatt en slant igjen av dette ølet på et fat i kjelleren.
3 - 4 liter kanskje.
Smakte på det i forrige uke, etter at det har stått urørt ihvertfall i ett år.
Røyksmaken var knapt merkbar, ettersmaken var som maltwhisky.
Ikke bare hadde ølet holdt seg godt det hadde også utviklet seg svært positivt. :yes:
Egil B.
 
Vel, det bare styrker den mistanken jeg har hatt lenge: Einerlog virker antiseptisk.

Jeg antar dermed at villgjær er det eneste som virkelig kan ødelegge et brygg som er brygget med skikkelig einerlog ...  ;D

Og slik var det i gamle dager også, ølet ble "surt" = villgjær, evt også noe oksidering.

Kullsyra i corneliusfatet beskytter jo ølet mot det sistnevnte, så da er det bare villgjæra igjen som vi må bekjempe/konkurrere med om vi skal få ølet til å holde seg.

Nyttig kunnskap.
 
Eller man kan som beskrevet i Desemberutgaven av BYO i artiklen om Gotlandsdricka tilsette sukker/honning etterhvert for at villgjæren skal ha noe å knaske på.

Da oppnår man jo ikke det du vil Morten, få ølet til å holde seg, det blir vel mer et kapløp om å få det drukket opp.
 
Tilbake
Topp