Norske råvarer!

Ja, det skal verte veldig spanande. Særleg med tanke på at andre merkeordningar, som Godt norsk, berre har krav om 40% norsk...
 
Man kan sikkert finne fram til norsk malt og humle man kan brygge øl av, men om kvaliteten blir dårligere enn ved importerte råvarer seg jeg ikke poenget. Men spennende om de får fram sorter som gir godt øl.
 
Om dette skal bli aktuelt i Norge må noen begynne å dyrke annet bygg. Det bygget som dyrkes i Norge nå, er stort sett til dyrefór, og har derfor ganske høyt proteininnhold, noe som er ønskelig til det formålet. Når det skal brukes til Malt i Øl derimot, kan man ikke ha like mye proteiner.
 
Jeg har det fra huub selv, han tar noe fra petit, og importerer en del selv.
Det er desuten såvidt jeg vet lenge siden noen maltet i norge for salg.
 
Så vidt jeg har forstått så er det intet tollvern på malt (i motsetning til på korn), så jeg tviler på om storstilt malting i Norge vil lønne seg.
 
Tilbake
Topp