Nøytral bitterhumle til flerbruk?

Finnes det bitterhumler som kan brukes på tvers av flere øl-stiler uten at det påvirker smaken nevneverdig?

Tenker på noe som passer til Pils, wit, kolsch, bayer, weiss osv.

Ønsker ei humle som har litt mer trøkk enn saaz/mittelfruh sånn at man kan begrense mengden humle litt.
 
Slik jeg har forstått det vil også bitterhumlen avgi noe smak, uten at jeg har eksperimentert med dette selv. Mener å ha hørt det/lest det en plass, uten å huske kilden pt. Hvor mye forskjell man merker antar jeg vil avgjøres av øltypen og hvor mye man kjører på med av humle på sene tilsetninger. Lyse øltyper med lite senhumle vil være mer påvirket smaksmessig enn mørke øl, eller øl med mye senhumle.

Kunne vært artig som et eksperiment og brygget et helt lyst øl, splittet vørteren, og tilsatt humle kun på 60 minutter for å se hvordan ulike bitterhumler påvirker smak.
 
Av alle faktorene som spiller inn, tror jeg type bitterhumle er de minst viktige. Jeg barer kjører en med høy alfasyre.
 
Slik jeg har forstått det vil også bitterhumlen avgi noe smak, uten at jeg har eksperimentert med dette selv. Mener å ha hørt det/lest det en plass, uten å huske kilden pt. Hvor mye forskjell man merker antar jeg vil avgjøres av øltypen og hvor mye man kjører på med av humle på sene tilsetninger. Lyse øltyper med lite senhumle vil være mer påvirket smaksmessig enn mørke øl, eller øl med mye senhumle.

Kunne vært artig som et eksperiment og brygget et helt lyst øl, splittet vørteren, og tilsatt humle kun på 60 minutter for å se hvordan ulike bitterhumler påvirker smak.


Eventuelt brygge 2 pils , en med saaz som bitterhumle og en med magnum, alt annet likt (aroma/smak's humle )
 
Gjør det. Tror ikke du vil merke så veldig stor forskjell.
Å bytte ut noe 60min Mittelfruh med Magnum i en pils går helt greit.
 
Warrior, Summit, og gode gamle Magnum funker som bitterhumle på alt. Fordelen med rene bitterhumler er at co-humulone nivået er lavt og man får en renere smak IMHO.

Har hørt et eller annet sted at lavalfahumler avgir mer smak enn sine sterkere brødre når disse brukes som bitterhumle. (Da med samme IBU) Usikker på om det er hold i denne påstanden. Regner likevel med det vil bli en noe annen smak hvis man fks. bruker 100g Saaz 2.8% på et gitt øl enn hvis man bruker 17g Warrior på 16%, - selv om IBU skulle bli den samme.
 
Har hørt et eller annet sted at lavalfahumler avgir mer smak enn sine sterkere brødre når disse brukes som bitterhumle. (Da med samme IBU) Usikker på om det er hold i denne påstanden. Regner likevel med det vil bli en noe annen smak hvis man fks. bruker 100g Saaz 2.8% på et gitt øl enn hvis man bruker 17g Warrior på 16%, - selv om IBU skulle bli den samme.

Yes, det er dette jeg også mener å ha hørt..
 
Tilbake
Topp