I dag brygget jeg min andre batch med wit.
Oppskriften er som følger:
1,5kg (50%) Wheat Malt Extact (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_285&products_id=920)
1,5kg (50%) Light Malt Extract (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_285&products_id=919)
60 min, 40g Hallertau Hersbrucker (3% AA) (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1038)
20 min, 15g Amarillo (9,7% AA) (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1632)
10 min, 10g Amarillo (9,7% AA) (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1632)
10 min, 30g korianderfrø fra lokale invandrersjappa (knust i morter)
10 min, 30g tørket appelsinskall (søt)
Gjær: Wyeast Belgian Wheat (XL 3942) (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_263_264&products_id=1236)
Kokte opp 10 liter og tilsatte ingredienser etterhvert. Når jeg hadde kokt dette, kokte jeg opp vann slik at totalen i dunken ble 20 liter. I følge www.hopville.com sin kalkulator får jeg da 4,4% ABV (OG: 1045, FG: 1012) med 21,5 IBU (etter Tinseth).
En kompis av meg som skal gifte seg i august smakte det første hvetebrygget mitt og likte det såpass at han ville jeg skulle lage noe til bryllupet hans. Så det jeg satt i dag blir servert i bryllupet om det smaker bra. Navnet på brygget er Wit Wedding.
Jeg har ikke fulgt noen oppskrift men har bare prøvd meg frem. Har ikke noen snøring ang. mengde humle i hvor mange minutter osv, men er jo ikke farlig å bare prøve seg frem litt.
Kom med kommentarer om det er noe!
Oppskriften er som følger:
1,5kg (50%) Wheat Malt Extact (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_285&products_id=920)
1,5kg (50%) Light Malt Extract (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_285&products_id=919)
60 min, 40g Hallertau Hersbrucker (3% AA) (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1038)
20 min, 15g Amarillo (9,7% AA) (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1632)
10 min, 10g Amarillo (9,7% AA) (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_245_246&products_id=1632)
10 min, 30g korianderfrø fra lokale invandrersjappa (knust i morter)
10 min, 30g tørket appelsinskall (søt)
Gjær: Wyeast Belgian Wheat (XL 3942) (http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_263_264&products_id=1236)
Kokte opp 10 liter og tilsatte ingredienser etterhvert. Når jeg hadde kokt dette, kokte jeg opp vann slik at totalen i dunken ble 20 liter. I følge www.hopville.com sin kalkulator får jeg da 4,4% ABV (OG: 1045, FG: 1012) med 21,5 IBU (etter Tinseth).
En kompis av meg som skal gifte seg i august smakte det første hvetebrygget mitt og likte det såpass at han ville jeg skulle lage noe til bryllupet hans. Så det jeg satt i dag blir servert i bryllupet om det smaker bra. Navnet på brygget er Wit Wedding.
Jeg har ikke fulgt noen oppskrift men har bare prøvd meg frem. Har ikke noen snøring ang. mengde humle i hvor mange minutter osv, men er jo ikke farlig å bare prøve seg frem litt.
Kom med kommentarer om det er noe!