Hei bryggere!
Som tittelen forteller så er jeg en nybegynner i ølbryggingens edle kunst.
Jeg har startet forsiktig og satt i gang ett stykk muntons export og en muntons bokk. Her har jeg gått for lys spraymalt på eksporten og mørk på bokken. Dette har nå stått til gjæring i ca 10 dager og i forbindelse med måling i dag ble det anledning til å prøvesmake godsakene. Eksporten begynner å ta form og minner faktisk om drikkendes øl. Ingen utpreget drittsmak m.a.o. Bokken synes jeg var noe tynn. Den har gjæret ned til 1012 og jeg tror ikke den vil gå særlig lavere.
Kan jeg forvente mer smak i bokkølet etter at det har fått stått på flaske (skal karboneres naturlig) eller vil jeg sitte med et tynt øl uansett?
På den positive siden så har fuen etter prøvesmaking i dag kommet med følgende konklusjon: Dette smakte godt, det er jammen håp for deg ;D
Som tittelen forteller så er jeg en nybegynner i ølbryggingens edle kunst.
Jeg har startet forsiktig og satt i gang ett stykk muntons export og en muntons bokk. Her har jeg gått for lys spraymalt på eksporten og mørk på bokken. Dette har nå stått til gjæring i ca 10 dager og i forbindelse med måling i dag ble det anledning til å prøvesmake godsakene. Eksporten begynner å ta form og minner faktisk om drikkendes øl. Ingen utpreget drittsmak m.a.o. Bokken synes jeg var noe tynn. Den har gjæret ned til 1012 og jeg tror ikke den vil gå særlig lavere.
Kan jeg forvente mer smak i bokkølet etter at det har fått stått på flaske (skal karboneres naturlig) eller vil jeg sitte med et tynt øl uansett?
På den positive siden så har fuen etter prøvesmaking i dag kommet med følgende konklusjon: Dette smakte godt, det er jammen håp for deg ;D