Hei jeg er nybegynner og på fredag satte jeg mitt første ekstrakt brygg på følgende vis.
Coppers real ale ekstrakt, spraymalt i pulver form type Amber (18EBC) 1 kg
tørrgjær av type SafAle S-04 11,5 gram som ble dehydrert.
alt sammen ble kokt i 45 min. så avkjølt i 30 min. så tilsatt gjær.
Når jeg tilsatte gjæren så rørte jeg litt rundt er dette riktig ??
Jeg målte OG til 1037-38 men det var etter jeg hadde tilsatt gjær blir OG da feil ???
Jeg er også litt redd for at jeg ikke fikk avkjølt nokmen tror det var under 30 grader hadde ikke termometer blir dette kanskje for varmt ??
etter ca. 10 timer hørte jeg det første plopp er dette for tidlig ??
etter ca 20 timer var det over 50 plopp i gjærlåsen i minuttet er dette for mye??
Nå etter 3 døgn er det 4-5 plopp pr minutt er dette for lite ??
har gjæringa gått for fort ??
dunken står på badet me ca 24 grader er dette for varmt ??
håper noen kan gi meg råd eller kommentarer er veldig spent på omdette blir bra
hilsen ulf
Coppers real ale ekstrakt, spraymalt i pulver form type Amber (18EBC) 1 kg
tørrgjær av type SafAle S-04 11,5 gram som ble dehydrert.
alt sammen ble kokt i 45 min. så avkjølt i 30 min. så tilsatt gjær.
Når jeg tilsatte gjæren så rørte jeg litt rundt er dette riktig ??
Jeg målte OG til 1037-38 men det var etter jeg hadde tilsatt gjær blir OG da feil ???
Jeg er også litt redd for at jeg ikke fikk avkjølt nokmen tror det var under 30 grader hadde ikke termometer blir dette kanskje for varmt ??
etter ca. 10 timer hørte jeg det første plopp er dette for tidlig ??
etter ca 20 timer var det over 50 plopp i gjærlåsen i minuttet er dette for mye??
Nå etter 3 døgn er det 4-5 plopp pr minutt er dette for lite ??
har gjæringa gått for fort ??
dunken står på badet me ca 24 grader er dette for varmt ??
håper noen kan gi meg råd eller kommentarer er veldig spent på omdette blir bra
hilsen ulf