Hei, beklager sent svar herfra. Brukte stort sett samme utstyr ja, hvertfall mer eller mindre samme type. Skal stille et spørsmål om dette i en ny post senere. Vørteret er som en tyktflytende masse som helles i gjæringskaret, og man "vasker" ut av boksen med vann som er kokt. Deretter tilsettes det friskt kaldt vann, og slikt sett nås riktig temperatur. Har gjæret i romtemperatur, ca 20-21 grader for det meste.
En liten oppdatering:
Fint lite som har skjedd egentlig... jeg tok litt mer skum fra en av beholderene som tydeligvis gjæret bra i plastkanna, og jeg har sett lenge at det skjer noe i den - det er bevegelse i skummet, men det er ikke noe bevegelse i gjærlåsen. Jeg har likevel inntrykk av at det gjærer litt beskjedent, men jeg er ikke sikker. Det er også mulig at plastkorken på kanna ikke er helt tett, og at trykket slippes ut der isteden (det er ingen gummipakning, men den skal jo i prinsippet være tett uansett).
En liten oppdatering:
Fint lite som har skjedd egentlig... jeg tok litt mer skum fra en av beholderene som tydeligvis gjæret bra i plastkanna, og jeg har sett lenge at det skjer noe i den - det er bevegelse i skummet, men det er ikke noe bevegelse i gjærlåsen. Jeg har likevel inntrykk av at det gjærer litt beskjedent, men jeg er ikke sikker. Det er også mulig at plastkorken på kanna ikke er helt tett, og at trykket slippes ut der isteden (det er ingen gummipakning, men den skal jo i prinsippet være tett uansett).