Med march pumpene i hus vil bryggeoppsetter bli slik. Hvertfall hvis jeg har tenkt rett.
Oppsettet blir altså slik:
Mesken sirkuleres gjennom den øverste pumpen gjennom spiralen i HLT som inneholder vann som blir temperaturstyrt av en PID til å holde nøyaktig temp på mesken som kommer ut. Når sirkuleringen er ferdig vil den øverste pumpen sende mesken til kokeranken samtidig som den nederste pumpen tar vannet fra HLT (som nå er varmet til 78grader) og skylder over mesken. Når skylling er over og all vørter er tranportert til kokekaret kan man begynne på neste mesk samtidig som koking pågår.
Den nederste pumpen blir også brukt til å pumpe ølet gjennom en platekjøler/motstrømskjøler før det ender i gjæringskaret
Oppsettet blir altså slik:
Mesken sirkuleres gjennom den øverste pumpen gjennom spiralen i HLT som inneholder vann som blir temperaturstyrt av en PID til å holde nøyaktig temp på mesken som kommer ut. Når sirkuleringen er ferdig vil den øverste pumpen sende mesken til kokeranken samtidig som den nederste pumpen tar vannet fra HLT (som nå er varmet til 78grader) og skylder over mesken. Når skylling er over og all vørter er tranportert til kokekaret kan man begynne på neste mesk samtidig som koking pågår.
Den nederste pumpen blir også brukt til å pumpe ølet gjennom en platekjøler/motstrømskjøler før det ender i gjæringskaret