Heisan!
Har kjøpt kjøleskap m/tappetårn. Tidligere har jeg kun bukt picnickran og aldri hatt problem med for mye skum... Nå kommer det som nevnt kun skum, uavhengig av hvor fort jeg tapper. Legger ved noen bilder - og håper på litt hjelp
Første som slår meg er ølslangen. Jeg bruker 3/16 tomme og 3 meter for å få nok trykkfall for å unngå bare skum. Hvis du senker serveringstrykket så blir det mindre skum, men da får du litt lite karbonering, alt avhengig av hvilke innstillinger du har.
Takk. Har karbonert på 4 grader, en uke med ca 1 bar. Dette var perfekt ved bruk av vanlig picnickran. Nå koblet jeg egentlig bare på fatet uten å ha på gasstrykk. Resultat: skum! Vil det hjelpe å tappe ut litt trykk fra fatet over ett par dager - el vil dette resultere i et øl uten kullsyre? Frustrerende......
Som en midlertidig løsning kan du senke trykket ut fra co2-tanken og deretter slippe ut gass fra fatet. Det vil senke serveringstrykket og resultere i mindre skum, men karboneringen av ølet vil gå nedover etterhvert. Vil anbefale å skifte ølslanger for en mer permanent løsning.
Lengre slange med mindre innvendig diameter er løsningen. Det skal ikke være nødvendig å senke trykket for å tappe, da vil karboneringsnivået i ølet synke etterhvert.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.