Geironimo
Norbrygg-medlem
Heisann,
Jeg satte en Blond i går, og kom over noe merkelig som sikkert noen kan svare ut her. Jeg skulle egentlig satt den til gjæring mandag, men midt i meskingen våkna barna opp, så jeg måtte avslutte hele greia. Tenkte jeg bare mesket ferdig, og lot den stå til dagen etter. Ikke veldig optimalt sikkert, men alternativet var å kaste alt. Uansett, jeg målte da OG til 1.055. I følge beersmith skulle det bli 1.054 så jeg traff jo bra der. Så i går kokte jeg ferdig og skulle ta en ny måling. Da måler jeg 1.040. Har det vært hagenisser i kjelen og spist sukker?
Jeg går ut i fra at ikke whirlfloc har noe å si, så dette skjønte jeg ikke så mye av. Med mindre jeg har fått noe gjester som har forsynt seg litt da. Kjelen har stått med lokk over natta, men det er jo ikke helt forseglet.
Noen som har vært borti tilsvarende og kan forklare litt?
Ingen krise for min del, skal klare å nyte øl med lav alkohol også jeg, men jeg ble veldig nysgjerrig.
Sent from my C6903 using Tapatalk
Jeg satte en Blond i går, og kom over noe merkelig som sikkert noen kan svare ut her. Jeg skulle egentlig satt den til gjæring mandag, men midt i meskingen våkna barna opp, så jeg måtte avslutte hele greia. Tenkte jeg bare mesket ferdig, og lot den stå til dagen etter. Ikke veldig optimalt sikkert, men alternativet var å kaste alt. Uansett, jeg målte da OG til 1.055. I følge beersmith skulle det bli 1.054 så jeg traff jo bra der. Så i går kokte jeg ferdig og skulle ta en ny måling. Da måler jeg 1.040. Har det vært hagenisser i kjelen og spist sukker?
Jeg går ut i fra at ikke whirlfloc har noe å si, så dette skjønte jeg ikke så mye av. Med mindre jeg har fått noe gjester som har forsynt seg litt da. Kjelen har stått med lokk over natta, men det er jo ikke helt forseglet.
Noen som har vært borti tilsvarende og kan forklare litt?
Ingen krise for min del, skal klare å nyte øl med lav alkohol også jeg, men jeg ble veldig nysgjerrig.
Sent from my C6903 using Tapatalk