Vyrde landsmæn!
I påvente av det lenge etterlengtede bryggeriutstyret fra Mr. Bratberg (etterlengtet fordi vi er trege, leveransen fra ham er uten lyte!) :skitbra: Har jeg soset ihop en Smugglers Special Premium Ale (http://www.muntons.com/homebeer/countries/uk/premium_smugglers.htm) etter alle kunstens regler. Tørrgjæren har fått en runde i sterilt vann 37 grader, oksyginering en kolspasient verdig, varme 20-21 grader kjernetemperatur i 4 dager, redusert så til 19-20 i nye 7 dager. Gjæren var i godlaget allerede etter 4-5 timer, pluppet villig vekk og det holdt den på med i 3-4 døgn før den roet seg litt. Videre har den gjæret ivei med ca 2,5 min pause etter 11 dager. Etter å ha lest lenge og vel her på forumet så konkluderer jeg at den gjæren har hvertfall jobbet flittig og overraskelsen var da stor da jeg tok en måling i dag 14 dager etter den ble satt til gjæring -OG på 1016 v 14 grader. Nå var jeg dessverre litt kjapp når jeg satte brygget så jeg glemte helt å ta en måling da - madammen lokket i trappen.. :
Brygget både lukter og ser godt ut og smaker også helt greit for å være superfersk og flat. I forhold til andre engelske ale som "old spekled hen" ol - var resultatet greit nok. MEN En OG på 1016 - kan det være måleutstyret som er på tryne? Er ikke noe rest-sødme å skryte av så jeg er litt usikker. Noen som vil kommentere?
:yes:
I påvente av det lenge etterlengtede bryggeriutstyret fra Mr. Bratberg (etterlengtet fordi vi er trege, leveransen fra ham er uten lyte!) :skitbra: Har jeg soset ihop en Smugglers Special Premium Ale (http://www.muntons.com/homebeer/countries/uk/premium_smugglers.htm) etter alle kunstens regler. Tørrgjæren har fått en runde i sterilt vann 37 grader, oksyginering en kolspasient verdig, varme 20-21 grader kjernetemperatur i 4 dager, redusert så til 19-20 i nye 7 dager. Gjæren var i godlaget allerede etter 4-5 timer, pluppet villig vekk og det holdt den på med i 3-4 døgn før den roet seg litt. Videre har den gjæret ivei med ca 2,5 min pause etter 11 dager. Etter å ha lest lenge og vel her på forumet så konkluderer jeg at den gjæren har hvertfall jobbet flittig og overraskelsen var da stor da jeg tok en måling i dag 14 dager etter den ble satt til gjæring -OG på 1016 v 14 grader. Nå var jeg dessverre litt kjapp når jeg satte brygget så jeg glemte helt å ta en måling da - madammen lokket i trappen.. :
Brygget både lukter og ser godt ut og smaker også helt greit for å være superfersk og flat. I forhold til andre engelske ale som "old spekled hen" ol - var resultatet greit nok. MEN En OG på 1016 - kan det være måleutstyret som er på tryne? Er ikke noe rest-sødme å skryte av så jeg er litt usikker. Noen som vil kommentere?
:yes: