OG, flasking og potensielle ølbomber

Hei!
Mange som har vært på nm i dag?

Har brygget en porter, og beercalc har beregnet fg til 1020. Da jeg skulle flaske brygget i dag var den akkurat 1020. Vil dette si at gjæren slutter å jobbe ved dette punktet? Synes dette var litt høyt etter andre brygg jeg har sjekket ut, og er redd for flaskebomber......

En annen ting jeg lurte på er da jeg skulle tilsette sukkerlaken i dag helte jeg den forsiktig inn jevnt fordelt over hele overflaten for så å røre forsiktig med en desinfisert sleiv. Leste etterpå at mange flytter ølen over på et annet fat før de flasker for å blande. Har jeg driti meg ut her da?

Hurra for ølbrygging!!
 
Fremgangsmåten din vil nok fungere, men du vil virvle opp en del mer gjær som ender opp i flaskene. Hvilken FG du skal ha, vil avhenge av OG, gjærtype, ingredienser og mesketemperatur. For min del har jeg brygget mange portere som har endt opp rundt 1020 (FG 1060), og ingen flaskebomber.
 
Tilbake
Topp