Gordon Strong har en artikkel om Irish Extra Stout i BYO Jan/Feb 2017. Artikkelen inneholder en "guestimate" oppskrift for O'Haras Leann Follain basert på samtaler med Carling Brewing Companys Head Brewer Conor Donoghue. Jeg har brukt denne oppskriften noen ganger og resultatet er ganske likt de flaskene med O'Haras som jeg bringer med meg fra Irland (Et land jeg besøker minst en gang i året)
Oppskrift for 50 liter
IBU 40
SRM 50
OG 1060/FG 1014, ABV 6%
9.5 kg Maris Otter eller Golden Promise (O'Hara bruker Irsk Pale Ale malt, men Thomas Fawsett for spesialmalt)
2.3 kg Flaked Barley
1.7 kg Chocolate malt
0.6 kg Torrified wheat
0.6 kg Brown Malt
70g Northdown 75 min
70g Fuggles 30 min
30g Fuggles 5 min
wlp004 Irish Ale yeast
Step mash with rests at 64C og 68C. Det står ikke noe om hvor lenge hvert steg varer, men jeg bruker 64 i 60 min og 68 i 30 min.fordi Donoghue sa at det var en "fairly low temperature conversion"