OHB Nordicas Hjemmetappeanlegg brukbart til hjemmebrygget øl?

Eduard

Norbrygg-medlem
Som nevnt i et annet emne har OHB Nordica kommet med et tappeanlegg til stuebruk. Carlsberg lager så plastbalonger på 5 liter. Se også her: http://no.obhnordica.com/products/product.asp?productno=6502
1E8B5B7A-7CFB-424F-8B50-ECC88D342877.jpg


Jeg lurte på om noen her har kjøpt noe sånt og prøvd å helle hjemmebrygget øl opp i balongen. Det hadde vært artig å bruke noe slik til stuen!

:samenvol:
Eduard
 
Har ikke prøvd den, men jeg fikk inntrykk av at trykk ble tilsatt på utsiden av den ballongen, og deformerte den etterhvert... Så en sånn ballong på Obs her om dagen, og det så ut som en stor plastbrusflaske med en plastsokkel med en slange ut av.

Cornelius
 
Stemmer at "fatene" krymper.
http://no.obhnordica.com/products/product.asp?productno=6502 Står på side 3 i brosjyren. "Fatet krymper etter hvert som det minker i fatet".

Men som du har skrevet i en tidligere post Eduard, så har Heineken lagd en lignende løsninge som nederlendere fyller med hjemmebrygget øl.
http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=17.0 Prøvde å finne noe mer info om hvordan de gjorde dette, men fant bare infomasjon på nederlansk.. Og der er jeg desverre ikke helt stø :)
Men maskinene er jo mer eller mindre identiske så brude jo være mulig og få det til her også.
 
Ja, har lest en hel del om Heineken sin Beertender, og det går an å bruke fatene om igjen selv om det også har noe bakdeler (som hygiene og gjenbruk av posene). Uansett, nå står det et kjøleskap med dobbel tappetårn og 2 corneliusfat på stuen så interessen fra min side for ovennevnte løsning har ebbet litt vekk ;)  Takk likevel for svaret og kanskje noen annen likevel har lyst til å ta idéen frem til en løsning.
 
Tilbake
Topp