Hei
Jeg har et par spørsmål. Jeg satte for to uker siden en juleøl (lager) til gjæring på 9.5 grader. Den virker å være utgjæret, i alle fall i følge gjærlåsen. (Ja jeg vet den bør stå en stund til) ;D . Det jeg ser mange gjør er å skru opp temperaturen på slutten av gjæringen, og det er her mitt lille "problem" kommen inn i bilde. Jeg skal i morgen brygge en stout (ale) som jeg gjærer på 18.5 grader, men jeg har ikke noe plass å gjære den borsett fra der som jeg gjærer lageren. Kan jeg skru opp temperaturen og la lageren stå i en uke på 18.5 grader sammen med ale'en, eller vil det bli for mye estere o.l.?
Jeg har et par spørsmål. Jeg satte for to uker siden en juleøl (lager) til gjæring på 9.5 grader. Den virker å være utgjæret, i alle fall i følge gjærlåsen. (Ja jeg vet den bør stå en stund til) ;D . Det jeg ser mange gjør er å skru opp temperaturen på slutten av gjæringen, og det er her mitt lille "problem" kommen inn i bilde. Jeg skal i morgen brygge en stout (ale) som jeg gjærer på 18.5 grader, men jeg har ikke noe plass å gjære den borsett fra der som jeg gjærer lageren. Kan jeg skru opp temperaturen og la lageren stå i en uke på 18.5 grader sammen med ale'en, eller vil det bli for mye estere o.l.?