Oksidering på flaske

Har ikke opplevd det, men ble skeptisk da jeg leste denne tråden. Jeg kommer til å slippe ut gass på halvparten av flaskene, så kan jeg sammenligne etter 1, 2, 3 og kanskje 4 år for å se om de utvikler seg forskjellig.
 
Når jeg fylte på fat nå sist. Så overkarbonerte jeg ølet en halv smule. Så monterer jeg en flaskefyller på picknick-tapp og bruker ca 0,3 bar til å trykke det ut. Da kan jeg bare sette flaskefylleren i flasken (for tyngden er nok til å få trykket inn tappen i tuppen) å la den så alene. Husker ikke hva det tar av tid per flaske, men 20-25 sekunder kanskje. Jeg fyller så fult at det nesten renner over. Så sørger jo Flaskefylleren for litt headspace når jeg tar den ut. Da kan jeg bare sette den i neste flaske å korke første samtidig med god margin.
Om dette er en lur metode ja! Om det er en trygg metode skal jeg ikke uttale meg om. Da jeg begynte å brygge i november så ikke noe av ølet mitt er gammelt.
Men har jo på ingen måte tenkt å la d bli det heller, det er jo så godt!
 
Tilbake
Topp